Puhovski o Milanoviću: Jedan smrtni grijeh, zlobu, zamijenio drugim, lijenošću

Vijesti 29. pro 202217:19 2 komentara
N1 / Faruk Zametica

Druga obljetnica razornog potresa na Baniji stigla je uz nezadovoljstvo stradalnika, ali i sudionika obnove, koju je premijer Andrej Plenković nazvao "nestvarno sporom", što je pokrenulo nagađanja o smjeni resornog ministra Ivana Paladine, koji tvrdi da se to ne odnosi na njega. Nevjerojatno, ali istinito, premijer i ministri zaduženi za obnovu nisu se pojavili na Banovini, a nije se pojavio ni predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Politički analitičar Žarko Puhovski kaže kako je to dobra vijest i da bi sve ostalo bilo puno gore.

“Prvo zato što izgleda da naš državni vrh ipak ima sposobnost za stid. Naprosto mora im biti neugodno doći tamo kad ništa nisu učinili, odnosno aparat koji vode, država nije učinila ništa”, komentirao je Puhovski neodlazak državnog vrha u Petrinju.

Zoran Milanović, bi mogao ići tamo samo da potpiruje, čime se inače bavi, a iz nekog razloga danas je odlučio da mu se ni to neda. Ne radi ništa drugo, pa ne radi ni to valjda zbog blagdana. Izgleda kako je jedan smrtni grijeh, zlobu, zamijenio drugim, lijenošću”, rekao je Puhovski za N1.

Podsjetimo,  baš nitko iz državnog vrha danas nije bio na Baniji, u centru Petrinje, koji i danas izgleda kao kulisa kakvog filma. Osobe najodgovornije za obnovu premijer Andrej Plenković, ministar Ivan Paladina, čelnik Stožera za sanaciju potresa, Tomo Medved, a ni državni tajnik Gordan Hanžek nisu danas bili u Petrinji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare