Pula: Samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Istri u 24 sata

Vijesti 02. sij 202115:36 > 15:40 0 komentara
Aleksandar Stojanović
Srećko Niketić / Pixsell

Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri u posljednja 24 sata, dok se od jučer oporavilo 45 osoba, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđena jedna novozaražena osoba s područja županije”, navodi se u priopćenju.

U međuvremenu se od jučer oporavilo 45 osoba, trenutno je u Istri 324 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi njih 656. Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 60 osoba, od toga je pet osoba u respiracijskom centru.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović novinarima je kazao kako se druga pošiljka doza cjepiva protiv covid-19 očekuje u ponedjeljak.

“Prvih 400 doza cjepiva protiv COVD-19 u Istru je stiglo 27. prosinca. Tada su cijepljena 62 zdravstvena djelatnika pulske Opće bolnice i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, a ostale doze cjepiva u naredna su dva dana raspoređene u domovima za starije i nemoćne. Iduća pošiljka s još 400 doza trebala bi u Istru stići u ponedjeljak 4. siječnja”, poručio je Stojanović dodavši kako su i dalje prioritet zdravstveni djelatnici koji su u povećanom riziku od zaraze i domovi za starije i nemoćne, a čim se svi oni budu cijepili, nastavlja se cijepljenje ostalih zdravstvenih djelatnika i drugih ugroženim skupina građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!