Radić: Nama u ovom trenutku HDZ nije poželjan koalicijski partner

Vijesti 03. lip 202319:03 7 komentara

Prosvjed Domovinskog pokreta zbog katastrofalnih politika, koje su u pitanje dovele opstojnost hrvatskoga naroda i države, održava se 3. lipnja u Slavonskom Brodu. Najavio je to predsjednik DP-a Ivan Penava koji je pozvao građane Hrvatske i BiH da se u što većem broju odazovu ovom prosvjednom okupljanju na kojemu će Domovinski pokret ukazati na probleme i ponuditi rješenja za bolju Hrvatsku.

S prosvjeda se u Dnevnik N1 televizije javio zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.  Radić kaže kako je glavna poruka s ovog skupa krik “ustani ili ostani”.

“Iza mojih leđa se nalazi Posavina, koja je nekad bila kolijevka Hrvata u Bosni i Hercegovini koja je nekad imala više od 300 toisuća Hrvata u BiH, više nego ih danas ima Zapadna Hercegovina, tu su i Bačka, Banat i Srijem iz kojih su defacto Hrvati nestali, a slijeve strane je Vukovarsko-srijemska županija koja je najgora u EU po iseljavanju, a tu je i Požeško slavonska koja je druga po iseljavanju u EU. Ako to nije dovoljan poziv za krik, onda ne znam što bi bilo”, rekao je Radić.

Najavio je nekoliko političkih poruka na prosvjedu. “Mi smo jedina zemlja u Europskoj uniji koja nema konzistente politike deomgrafskog oporavka. Mi se ponašamo kao da se to događa nekom drugom”, kaže Radić i naglašava da Hrvatskoj nedostaje pola milijuna građana i dodaje: “moramo nešto poduzeti”.

Komentirao je iuzjavu premijera koji kaže da su svi ekonomski pokazatelji dobri.

“Naš premijer u ružičastim naočalama gleda stvarnost oko sebe”, kaže Radić. Napominje da ako imamo rast od 2,5 posto u vrijeme inflacije od 10 posto, da je to defacto pad.

Kaže i to da će zahvaljujući vladinim poreznim mjerama najviše novca izgubiti obitelji s troje i više djece.

“To je prošlo mimo radara, ove mjere su takve da će još više ugroziti demografsku situaciju”, kaže Radić.

Govorio je i o mogućnosti koalicije s HDZ-om. “Nama u ovom trenutku HDZ nije poželjan koalicijski partner, a može li se HDZ promjeniti to je na njima”, rekao je Radić.

Pozvao je sve stranke u Hrvatskoj da pokažu svoju snagu, a prestanu se skrivati iza anketa.

“Ako ste prava stranka, ne sramite se svog programa, pokažite svoju snagu”, rekao je Penava i rekao da su politički skupovi bilinormalni prije epidemije.

“Mi ćemo i dalje raditi skupove u Hrvatskoj i mi mislimo da ova situacija nije izdrživa i ovo je posljednji trenutak kad možemo nešto napraviti”, zaključio je Radić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare