Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud ni dlaku

Vijesti 14. lis 202114:42 > 14:49 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić u četvrtak je pravomoćnu presudu HDZ-u za Fimi mediju nazvao slučajem bez presedana te poručio kako je problem što koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud ni dlaku, a dokaz tomu vidi u izboru glavnog ravnatelja HRT-a.

“Problem je što koruptivni vuk HDZ-a ne samo da ne mijenja ćud, nego ne mijenja ni dlaku, o čemu svjedoči natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a i duboko umočena osobe koju guraju mimo zakona i poslovnika”, izjavio je Raspudić u slobodnom saborskom govoru.

Istaknuo je da se u pravomoćnoj presudi HDZ-u, osuđenom da kao zločinačka organizacija treba platiti novčanu kaznu od tri i pol milijuna kuna i vratiti 14,6 milijuna kuna u proračun, ne radi samo o individualnoj odgovornosti jer nije presuđen samo bivši čelnik stranke Ivo Sanader, nego i HDZ.

HDZ 2021. nije samo slijednik, nego kriminalna organizacija

“Kao što volimo reći da je SDP slijednica Saveza komunista, tako je i HDZ u 2021. ne samo slijednik kriminalne presuđene organizacije, nego ista ta stranka”, ustvrdio je zastupnik i zapitao se što HDZ može učiniti.

Mogu, možda promijeniti ime, kazao je Raspudić.

Naveo je i da je Andrej Plenković, nakon presude, rekao kako se u HDZ učlanio 2011., poručivši da je predsjednik Vlade i HDZ-a time “ukopao sve koji su bili dio HDZ-a u vrijeme obuhvaćeno presudom, a posebno visoke dužnosnike koji su i danas tu: Bačić, Jandroković, Šuica, pa i Ante Sanader“.

Hoće li se predsjednik HDZ-a ispričati i raspisati izbore – neće, hoće li dati ostavke Bačić, Jandroković i drugi tada viđeni – neće, kazao je.

Krajnja svijest HDZ-a bila bi raspisivanje izbora

Raspudić je istaknuo i kako nije džentlmenski cipelariti onoga tko je pao, ali da on ne govori o ljudima koji su pali, nego o onima koji su vlast i koji ne pokazuju nikakvu svijest o potrebi barem isprike i snošenja političkih posljedica presude, a krajnja bi bila raspisivanje novih izbora.

Nadovezujući se na Raspudićevo izlaganje, Željko Lenart (HSS) je poručio: “Brate mili, ja bih Ivu Sanadera oslobodio, nek’ čovjek ide kući, što ga mučite bez veze”.

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) zapitao se kako se moglo dogoditi da padne cijeli sustav zaprimanja prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.

Prijave su počele danas i cijeli sustav padne, a mi se onda čudimo zašto obnova kasni, kazao je zastupnik i prozvao resorno ministarstvo i Fond za energetsku učinkovitost da ne mogu provesti običan natječaj.

Razlog je šlampavost, ocijenio je i predložio kako bi, umjesto da se to radi na sadašnji način, trebalo uvesti višegodišnje ili stalno otvorene natječaje, kako bi se stvari mogle planirati.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvijestili su da imaju tehničkih poteškoća s primanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća koje je trebalo početi jutros te su se ispričali građanima što sustav ePrijave nije dostupan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!