Raspudić: Osim gnjavaže građana, ne vidim nikakvog smisla u Krimskoj platformi

Vijesti 24. lis 202211:56 6 komentara
N1

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić bio je gost N1 studija uživo i komentirao održavanje Krimske platforme u Zagrebu.

“Zanimljivo je da nas nitko nije pozvao, kao niti jednog saborskog zastupnika. To mi više liči na privatno druženje predsjednika parlamenata”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Kako navodi, na platformi se neće donijeti nikakve važne odluke. “Osim dvodnevne gnjavaže građana i prometne promenade u Zagrebu, ne vidim nikakvog smisla u održavanju ove platforme. Problematičnim smatram da nije pozvan nitko iz Sabora, osim predsjednika. Mogli su pozvati barem predsjednike klubova. To smatram mini skandalom”, rekao je Raspudić.

Komentirao je sukob premijera i predsjednika oko obuke ukrajinskih vojnika. “Imamo problem nesuradnje predsjednika i premijera oko predmeta vitalnih interesa. Ovo što vidimo je nastavak onoga što gledamo posljednjih nekoliko mjeseci. Zanimljivo je na koji se način komunicira odluka o obuci ukrajinskih vojnika, niti s predsjednikom, niti s vijećem za nacionalnu sigurnost, niti u saboru. Čudno je da se čim netko nešto kaže, njega oslikava kao Putinovog igrača”, rekao je.

“Zašto to nije prethodno dogovoreno s predsjednikom? To donosi Plenković sam, kao autokrat, i nitko ništa ne smije pitati, inače je Putinov igrač. Nama je ostalo neodgovoreno i što se dogodilo s bespilotnom letjelicom koja se srušila u Zagrebu”, rekao je.

Kaže kako je argument Vlade o tome kako se i hrvatska našla u situaciji tijekom Domovinskog rata potpuno priglup. “Nudili su nam pomoć u vidu toga da su udarili embargo na uvoz oružja na prostor bivše Jugoslavije, dok je srpski agresor imao sve njene zalihe oružja. Hrvatska je bila ostavljena potpuno sama. Veliki zapadni partneri sada se spominju kao da se mi ne sjećamo kako je bilo 90-ih. Nikada ne postoje dvije iste situacije. Ukrajina dobiva veliku financijsku i vojnu pomoć”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare