Raspudić: Premijer nastavlja s nekontroliranim ispadima, odiše očajem

Vijesti 22. pro 202113:44 > 14:28 4 komentara
N1

Mostov Nino Raspudić za N1 je komentirao prebrojavanje potpisa koje su prikupljali za referendumsku inicijativu.

“Nismo pri kraju, jer je posao golemi. Još se radi punom parom i radit će se”, rekao je Raspudić.

Naime, Most je za danas najavio konferenciju za novinare na kojoj su planirali objaviti da imaju sve potpise, međutim, ona je prebačena za sutra.

VEZANE VIJESTI

“Prikupili smo dovoljno potpisa, vrlo jasno smo to rekli prije par dana. Pričekali smo još jedan dan da možemo sutra izaći s jednom približnijom cifrom”, rekao je Raspudić.

Upitan je i za komentar današnje izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je pozvao Most da dođu na Markov trg i tamo javno prebrojavaju potpise, a on će tražiti i promatrače od strane predsjednika Zorana Milanovića, kao i od ministra pravosuđa i uprave, Ivana Malenice.

“Premijer nastavlja s nekontroliranim ispadima. Njegovo ponašanje prelazi u kategoriju sramotnog. Jučer je rekao da će Stožer nastaviti ovako raditi bez obzira na referendum, znači da je on iznad zakona, iznad Ustava, i iznad građana Republike Hrvatske. Ovo što je danas rekao je nastavak primitivne geste”, rekao je Raspudić.

“To je jedan primitivizam potpuno pogubljenog čovjeka, koji time unižava i sebe i institucije Republike Hrvatske”, dodao je.

“Dovoljno je sam rekao o svemu tome, on jednostavno odiše očajem, on je poražen ovim i poručujem mu da pokaže barem malo dostojanstva i da poštuje ustavnopravni poredak Republike Hrvatske”, rekao je Raspudić.

Poručio je Plenkoviću da je mogao izvući poruku iz tolikog broja potpisa, da mu je velik broj građana rekao da se ne slaže s njegovom politikom i potezima. “Ovako srlja u političku propast, ali to je njegov problem, a ne naš”, rekao je Raspudić.

Osvrnuo se i na izjavu ministra Malenice, koji je rekao da Most vrši nepotreban pritisak. “Ne znam kakav mi pritisak stvaramo. Ne stvaramo nikakav pritisak, sve radimo u skladu sa Zakonom o referendumu i s postojećim procedurama”, rekao je Raspudić.

Objasnio je i koja je daljnja procedura, nakon što se predaju liste s potpisima. “Nakon što predamo potpisne liste, nemamo kontrolu nad daljnjim postupkom. Zadnja referendumska inicijativa nakon što je predala potpise notornom Lovri Kuščeviću, njemu su trebala 82 dana samo da započne prebrojavati potpise. Dakle, vladajući mogu odugovlačiti s prebrojavanjem potpisa, ali time se samo ukopavaju dublje u političku propast”, rekao je Raspudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare