Ravnatelj Klaićeve godinu dana od potresa: Ništa nismo obustavili, sve je radilo

Vijesti 22. ožu 202114:12
goran roić
Izvor: N1

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj Goran Roić za N1 je opisao kako se bolnica godinu dana nakon potresa nosi s oštećenjima.

“Jedan od četiri bolnička objekta u Klaićevoj, izgrađen 1908., najviše je stradao. Dio je obnovljen, tu je 79 postelja, većina prostora je sad obnovljena. Ovih dana očekujemo uporabnu dozvolu operacijskog trakta. No, još radimo seizmička ojačanja objekta. Po svim etažama ovog objekta postoje dijelovi koje treba ojačati. Nadam se da ćemo sve do kraja godine uspjeti dovesti u funkciju i napraviti poboljšanja kad već radimo”, rekao je Goran Roić.

VEZANE VIJESTI

Ističe da unatoč svemu u protekloj godini nisu obustavili nijednu djelatnost:

“Cijelo ovo vrijeme sve bolničke djelatnosti su radile neprekinuto. Naravno, ostati bez 79 postelja od 176 nije lako, morali smo se reorganizirati, no sve smo pacijente uspjeli obraditi i sve obaviti. Ništa nismo ukinuli.”

Roić kaže da su za obnovu koristili interventna sredstva Ministarstva zdravstva kao i vlastite resurse. Operacijsku salu opremit će iz EU fondova, a iz Fonda solidarnosti namjeravaju napraviti cjelovitu obnovu bolničkih objekata.

Dodatno ih je usporio potres u Sisačko-moslavačkoj županiji: “I tad je došlo do novih oštećenja i pogoršnja postojećih. Stubište je van funkcije jer je nesigurno.”

Nadali su se da će obnova ići brže.

Opisao je i kako je izgledala evakuacija: “To nedjeljno jutro iz ovog smo objekta svu djecu evakuirali na igralište preko puta, bili smo u panici, ali smo uspjeli to prevladati. Na drugom potresu opet isto.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar