Reforma zdravstva: “Popravljaju izvana nešto što je dubinski trulo i nije dobro”

Vijesti 16. stu 202212:02 0 komentara
N1

Urologinja Mirjana Livojević komentirala je reformu zdravstva, a progovorila je i o pritisku kojem su izloženi liječnici zbog istupa u javnosti.

“Moram priznati da mi se nikad ništa nije dogodilo jer sam javno rekla što mislim i iznijela stanje u zdravstvu. Zasad nisam imala nikakvih problema”, kaže Livojević.

Na pitanje što misli o reformi zdravstva, Livojević kaže kako smatra da je struka jasno rekla svoje. “Mislim da je struka jasno dala do znanja da mi ne smatramo da je ovo reforma, da će se povući adekvatni potezi. Nismo vidjeli konkretne prijedloge, nismo dobili puno od ministra niti su pokazali dobru volju da implementiraju u reformu ono što je struka tražila”, kaže.

vezana vijest

“Situacija je komplicirana. Mi smo više puta jasno definirali probleme i trebali bi prestati obilaziti kao mačke oko vruće kaše i povući konkretne poteze. Mislim da nemaju hrabrosti napraviti teške rezove i korake i onda samo kozmetički popravljaju izvana nešto što je dubinski trulo i nije dobro. Struka je jasno rekla da je nevjerojatno da se nakon 20 godina ponovno ne sluša struku. Politika je svoje pokušala. Političke reforme se provode zadnjih 20 godina. Imamo stanje koje je gotovo nepopravljivo i ako se stvarno ne saberemo i ne krenemo rješavati konkretne stvari, bojim se da hrvatski javnozdravstveni sustav nije održiv. Treba političke volje i odrješitosti. Bojim se da to ova Vlada i ministar još nisu pokazali. Nezadovljstvo u redovima liječnika je veliko. Mislim da treba konačno poslušati što se kaže inače ćemo svi biti u još goroj situaciji nego sad”, zaključuje liječnica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!