Ruski diplomat komentirao odnose s Hrvatskom i Slovenijom

Vijesti 23. lip 202215:42 > 15:45 0 komentara
Daniren / Alamy / Alamy / Profimedia / Ilustracija

Hrvatska i Slovenija zamrznule su odnose s Rusijom, ali jednog dana će morati obnoviti te veze ako prevlada "zdrav razum", poručio je ruski diplomat Jurij Pilipson u intervjuu za rusku novinsku agenciju TASS.

“Na onima je, koji su ih doveli do točke smrzavanja, da pokrenu obnovu odnosa. Naravno, promjena neće biti moguća ako u Zagrebu i Ljubljani ne prevlada zdrav razum”, dodao je.

Prema njegovim riječima, neprijateljski stav Hrvatske i Slovenije prema Rusiji, koji je nastupio nakon početka ukrajinskog sukoba, u skladu je s pomaganjem Kijevu slanjem oružja te protjerivanjem ruskog diplomatskog osoblja, javlja TASS.

VEZANA VIJEST

“Pridružili su se nizu neutemeljenih optužbi protiv nas pružajući pomoć režimu u Kijevu, što je uključivalo i slanje oružja, te protjerujući većinu osoblja naših veleposlanstava. Ovakvo ponašanje ne možete nazvati drugačije nego neprijateljskim i prkosnim”, kazao je Pilipson.

Istaknuo je kako je Moskva dosad oduvijek Hrvatsku i Sloveniju doživljavala kao “dobre partnere”.

“Održavali smo bliski politički dijalog, razvijali obostrano korisnu trgovinsku, gospodarsku i investicijsku suradnju te široke kulturne i humanitarne veze. Inače, 30. svibnja je bila 30. obljetnica naših diplomatskih odnosa s Hrvatskom i Slovenijom, a tijekom godina smo akumulirali čvrstu, pozitivnu povijest. Pripremali smo se dostojno proslaviti godišnjicu”, zaključio je Pilipson.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!