Sanader o slučaju kćeri predsjednice Povjerenstva: “Sve je tamo jasno”

Vijesti 21. ožu 202316:44 2 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Ante Sanader, politički tajnik HDZ-a i saborski zastupnik, komentirao je slučaj predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandre Jozić Ileković, o čemu je pisala naša urednica i novinarka Đurđica Klancir.

Podsjetimo, nova predsjednice Povjerenstva, Aleksandra Jozić Ileković, se nije izuzela u slučaju odlučivanja o predmetu pomoćnika ministra unutarnjih poslova zaduženog za ljudske resurse, Ante Delipetra – iako je u tom trenutku njezina kći radila honorarno za MUP, a nekoliko mjeseci nakon odluke Povjerenstva kći je i zaposlena u MUP-u na određeno, na godinu dana.

“Koliko znam Jozić Ileković je dala izjavu o toj temi. Sve je tamo jasno, bio je natječaj i koliko znam sve je bilo transparentno. Ja nisam pravni stručnjak, ona tamo ne bi bila da je smatrala da je to nečasno, ali ako je bio javni natječaj ne vidim zašto bi se ona izuzela”, rekao je Sanader.

“Sigurno Delipetar nije sam odlučivao jer je bio javni natječaj i jedna osoba sigurno ne odlučuje, znato kako ide javni natječaj, tu postoje neke komisije i ostalo.”, dodao je.

Sama predsjednica Povjerenstva u izjavi za N1 ustvrdila je da se nije morala izuzeti kod odlučivanja o sukobu interesa u slučaju Delipetar jer nije osobno pozvala niti je surađivala s pomoćnikom ministra Delipetrom, ili ministrom Davorom Božinovićem osobno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.