SDP raskida koaliciju s Možemo! u Zagrebu?

Vijesti 09. ruj 202222:311 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

N1 televizija dobila je uvid u odluku zagrebačkog SDP-a koji je odlučio raskinuti sporazum o suradnji s Možemo! i ostalim strankama s kojima je aktualna vlast izišla na prošle lokalne izbore.

Sporazum o programskoj suradnji i formiranju većine potpisan 16. lipnja 2021. raskidaju, kako navode, jer se radi o dokazano neučinkovitom modelu u ostvarenju odrednica SDP-a. Nakon današnje višesatne rasprave Gradski odbor SDP-a odlučio se na takav korak.

VEZANA VIJEST

U neslužbenom razgovoru poručuju da to ne znači nužno konačan prestanak suradnje s Možemo! već da su spremni na suradnju sa svima koji imaju rješenje za građane.

Bez zagrebačkog SDP-a, Možemo nedostaju dvije ruke u Skupštini, a u ponedjeljak je nastavak sjednice na kojoj treba donijeti odluku o podizanju kredita za zagrebački Holding, teškog 1.8 milijardi kuna. Raskid suradnje može se odraziti i na poziciju predsjednika Skupštine, Joška Klisovića, koji je iz redova SDP-a.

Inače, sutra se održava konvencija nacionalnog SDP-a. Raskid suradnje u Gradu Zagrebu nije tema konvencije, ali sigurno neće proći neopaženo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar