Severinina odvjetnica kritizirala Dobronića: To nije prihvatljivo u demokratskom društvu

Vijesti 25. sij 202418:22 0 komentara

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš za N1 je komentirala istup predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, u kojem se žestoko obrušio na njenu klijenticu, zbog čega ga je kritizirao i ministar pravosuđa Ivan Malenica.

“Način na koji je odgovorio na njeno otvoreno pismo je potpuno neprihvatljiv i potpuno se slažem s ministrom Malenicom. Kad se više puta pročita ta izjava, može se zaključiti da je ona diskriminirajuća u odnosu na nju kao majku i žena jer vjerojatno nikada ne bi rekao, da se radilo o muškoj osobi, da nije mali i nemoćan, odnosno, da je bogat, moćan, slavan i popularan. Ona njega nije komentirala na osobnoj razini, kritizirala je sudsku odluku, što kao građanin ima pravo”, izjavila je Biloš pa dodala:

“On je svoj odgovor sveo na osobnu razinu, koja nije prihvatljiva u demokratskom društvu. Obraća joj se kao imućnoj ženi koja je popularna i slavna, koja za sebe ne može reći da je mala i nemoćna. Ne znam što bi mu to trebalo značiti, da ako je mala i nemoćna, ima se pravo obraćati se javnosti, a ako je moćna ili najmoćnija, onda nema pravo? Severina sigurno nije najmoćnija u Hrvatskoj jer inače ne bi vodila deset godina sudski spor o skrbništvu.”

Nije joj jasan ni detalj u kojem Dobronić tvrdi da se Severina trebala obratiti njemu.

“Ne znam što je mislio pod time. Nije niti prihvatljivo reći da je zlorabila medije ili javnost, komentirala je presudu Vrhovnog suda, a odluku je saznala iz medija, iako se tiče njenog privatnog života”, naglasila je odvjetnica pa otkrila što sad slijedi:

“Dijete je kod nje, ako on smatra da treba živjeti s njim, ima pravne mehanizme kako to ostvariti, a ona ima pravne mehanizme kako zaštititi svoja prava.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!