Šimpraga u Gruborima: “Želimo osigurati dostojne uvjete za povratak”

Vijesti 25. kol 202217:17 1 komentar
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke Anja Šimpraga sudjelovala je u lavnom i Gruborima kod Knina na komemoraciji za civilne žrtve srpske nacionalnosti ubijene nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Poručila je kako se počelo raditi na revitalizaciji napuštenog zaseoka Grubori što je obećano prije dvije godine.

“Utvrdili smo broj korisnika kojima će biti obnovljene i izgrađene nove obiteljske kuće. Na taj način s gradom Kninom i Šibensko-kninskom županijom želimo im osigurati dostojne uvjete za povratak”, istaknula je Šimpraga.

vezana vijest

Vlada je, podsjetimo, prošle godine donijela zaključak o sanaciji, obnovi i izgradnji srušenih kuća i drugih infrastruktura potrebnih za život.

“Za Hrvatsku i Srbiju je važno da se pokušaju dogovoriti i krenuti dalje”

Komentirala je optužnice iz Srbije protiv hrvatskih pilota i rekla kako bi za Hrvatsku i Srbiju bilo važno da sjednu za jedan stol i pokušaju se dogovoriti i krenuti dalje.

“Narodu je dosta toga da raspravljamo. Svi žele živjeti i baviti se stvarima koje su im puno važnije nego rasprave i prepirke. Ovdje smo na komemoraciji, sjećamo se svih stradalih i ubijenih i to treba biti naš najveći doprinos danas”, naglasila je potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga.

Nada se da će Hrvatska i Srbija pronaći način da svi iz ove situacije dobijemo, a ne gubimo. Imamo puno toga, dodala je, za pripremiti za jesen i donijeti mjere kako bi olakšali život našim građanima.

U Gruborima je 25. kolovoza 1995. godine, podsjetimo, ubijeno šestero civila. Dva puta se sudilo bivšim pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko, ali su oslobođeni krivnje zbog nedostatka dokaza. Ta presuda postala je pravomoćna u listopadu 2019. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare