Plenković objavio: Turudić je Vladin kandidat za šefa DORH-a

Vijesti 25. sij 202412:33 5 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnom obraćanju na sjednici Vlade objavio je da je sudac Ivan Turudić Vladin kandidat za novog šefa DORH-a.

Plenković se osvrnuo na reformu plaća u državnom i javnom sektoru, navoeći da se ona sastojala od tri faze. Koliko će plaće točno rasti, prezentirali su ministri Marin Piletić i Ivan Malenica danas.

“Kad gledamo rast prosječne plaće u RH posljedni podaci govore da je u studenom iznosila 1208 eura”, dodao je premijer.

“Ključna poruka reforme je da će plaće rasti svim kategorijama zaposlenih, a reforma obuhvaća 240 000 zaposlenika”, istaknuo je Plenković.

Osvrnuo se i na posjet Sarajevu s predsjednicom EK Ursulom von der Leyen i nizozemskim premijerom Markom Rutteom.

“Na moju incijativu zamolio sam kolegu Ruttea da s predsjednicom Komisije potaknemo institucije u BiH da poduzmu niz preostalih reformi.”

Plenković se u BiH nije susreo s predsjedateljem Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.”Hrvatska je mojim potezom potvrdila kontinuitet da trebaju biti birani legitimni predstavnici, a to Komšić nije”, dodao je premijer.

“Jučer smo održali i sastanak povjerenstva vlade za utvrđivanje prijedloga kandidata za glavnog državnog ovdjetnika. Održali smo razgovore s kandidatima. Na temelju programa i razgovora povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da vlada danas predložila Ivana Turudića za kandidata za budućeg glavnog državnog odvjetnika”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare