Škoro o Milanoviću: Postoji i vestern “Za šaku dolara”

Vijesti 27. ožu 202110:56 0 komentara
miroslav škoro
N1

Kandidat DP za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro u subotu je reagirao na jučerašnji istup predsjednika Zorana Milanovića ustvrdivši kako iza sukoba čelnih ljudi u državi stoje interesi i korupcijske radnje, a Milanoviću je poručio da postoji i vestern "Za šaku dolara".

Milanović je naime premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i čelnika SDSS-a Milorada Pupovca okarakterizirao likovima iz špageti-vesterna “Ružni, prljavi, zli”, pa je tako jednog nazvao ružnim, drugog prljavim, a trećega zlim.

Škoro je danas obišao trešnjevačku tržnicu te građanima dijelio maslinove grančice kao simbol mira i dobra, a upitan za predsjednikov istup ustvrdio je kako bi se tu moglo govoriti i o drugom filmu – “Za šaku dolara”.

VEZANA VIJEST

“Iza svega stoje interesi i korupcijske radnje kojima smo svi svjedoci, klijentelizam i igrokaz onih koji su na vlasti i štetu čine ovoj državi i narodu”, ustvrdio je Škoro.

Ponovio je svoj stav da “zakon vrijedi jednako za sve, pa tako i za Milanovića“. “Zakone s kojima se ne slažemo treba u demokratskoj proceduri promijeniti”, dodao je.

Osvrnuvši se na Milanovićev istup, rekao je da su “pred Veliki tjedan to ružne poruke, ali od koga dolaze, navikli smo”.

Domovinski pokret predstavlja idući tjedan program za lokalne izbore

U sklopu svoje kampanje za gradonačelnika Zagreba, Škoro je poručio da će on i Domovinski pokret svoj program za lokalne izbore predstaviti idući tjedan, a u njemu će biti ponuđena rješenja za zbrinjavanje otpada, prometno rasterećenje, socijalne programe, obnovu škola i besplatne vrtiće.

Reagirao je i na istupe nekih protukandidata koji kandidate koji nisu rođeni Zagrepčani diskvalificiraju kao “dotepence”.

“Neki se kandidati služe rječnikom i iznose stavove koji nisu prihvatljivi, ni ljudski ni kršćanski. Nije lijepo na taj način prikupljati jeftine političke bodove. Svi imamo jednaka prava i zato se trebamo zalagati. Mi političari moramo donositi mir, Zagreb mora biti grad svih Hrvata, Zagreb je grad za sve nas”, istaknuo je.

Ana Lederer, autorica dijela izbornog programa DP vezanog uz kulturu, komentirala je stanje u kulturi grada Zagreba i jučerašnji prosvjed ispred HNK.

Ustvrdila je da kultura u Zagrebu godinama stagnira i mora ju voditi netko s iskustvom, a ona je bila pročelnica Ureda za kulturu pet mjeseci (2018. kao članica Neovisnih za Hrvatsku).

Poručila je i da se nitko ne treba bojati za svoje pozicije u kulturnim institucijama ako ona bude vodila kulturu u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!