Slavko Tucaković: Pored svake kuće dežura jedno vozilo

Vijesti 03. kol 202118:41 > 18:54
N1

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dnevnik N1 govorio je o stanju na opožarenom području u Segetu Gornjem.

Ovaj dan ujutro je bio dobar, ali poslije 13 je počeo jačati vjetar, što je na sjevernom i sjevernoistočnom dijelu aktiviralo požar, rekao je Tucaković.

“Požar je brzo otišao preko pruge, u brdo, i aktivirali smo sve resurse. Nadljudskim naporima 136 vatrogasaca iz Kaštela, Trogira i splitske regije gasi sve vrijeme. No donesena je odluka i da iz zadarske, šibensko-kninske i dalmatinske regije dođu vatrogasci, stoga u i oni tu. Još će se priključiti i 20-ak kolega iz Ličko-senjske županije, da odmijene kolege koji su umorni.

PROČITAJTE JOŠ

Pored svake kuće je jedno vozilo, nijedna kuća nije ugrožena, nijedan vatrogasac nije ozlijeđen”, rekao je Slavko Tucaković.

Gori na nepristupačnim dijelovima gdje ljudska noga ne može kročiti, pojasnio je.

“Imamo puno izdimljavanja, ne previše vatre, ali izdimljavanje otežava bacanje vode na požarište. Piloti kanadera daju sve od sebe u gašenju, pokazali su se kao pravi heroji.

Ova fronta požara je duga par kilometara. Vjetar mijenja smjer iz minute u minutu. Nadamo se da ćemo sačuvati sve, da neće nijedna kuća izgorjeti”, naglasio je Tucaković.

Borit ćemo se cijele noći

Tijekom večeri zamijenit će ljude svježim snagama, kazao je.

“Relocirat ćemo ih na područja na koja je potrebno. Borit ćemo se tijekom cijele noći, sektorirat ćemo i postavit se tijekom sutrašnjeg dana i ići u gašenje požara.

Požara ima, oni se brzo ugase, manji su. No hvala svim građanima i svima koji su dali potporu vatrogascima”, rekao je Tucaković.

“Imamo tri kanadera i četiri traktora u zraku, svi su nam resursi dobri”, kazao je na kraju, zbog činjenice da je Hrvatska Turskoj pomogla u gašenju ogromnih požara posudbom dva kanadera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar