Turudić o novom splitskom skandalu: Ako nije istina, imat će manevarski prostor

Vijesti 13. lip 202209:37 > 10:08 0 komentara
Milan Sabic/PIXSELL

Sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić komentirao je u Novom danu najnoviju aferu u Splitu. Dok se izborna kampanja u tom gradu zahuktava, mediji su, podsjetimo, objavili da je kandidat Centra za zamjenika gradonačelnika, Bojan Ivošević u komunikaciji na društvenoj mreži mladoj djevojci slao ekspliticne slike i snimke seksualnog sadržaja. On sam je sve demantirao, a Ivica Puljak je najavio da će sve prijaviti policiji.

Ako se pokaže da je u pitanju bila internetska prevara, da je netko u cilju političke manipulacije stvorio lažne profile kako bi naštetio Ivoševiću i stranci Centar, Turudić kaže: “Mislim da to, ako nije istina, otvara veliki manevarski, pravni prostor, osobi protiv koje je to upereno.”

VEZANA VIJEST

Dodaje i kako tu postoji, ne samo kaznena, nego i građanska odgovornost nakladnika koji je sve objavio. “Vidite da i tužbe protiv novinara mogu nekad biti opravdane”, kaže Turudić, ali dodaje kako ipak “nije dobro da novinari žive u strahu od tužbi”.

“Ja sam tužio prije osam godina i još je postupak u tijeku, kad me novinar usporedio sa Šešeljem. Mislim da se suci trebaju suzdržavati od podnošenja tužbi, da moraju biti otporniji na to što ljudi misle o njima. Ne vidim da bih ponovno tužio novinara”, kaže Turudić.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!