Stožer donio nove odluke o granicama

Vijesti 13. sij 202111:31 > 11:33 1 komentar
Nacionalni stožer civilne zaštitet, stožer, capak, beroš, božinović
Emica Elvedji / PIXSELL / ilustracija

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a ukupno je aktivno 5300 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među oboljelima su 1993 pacijenta na bolničkom liječenju, a 193 ih je na respiratoru. Preminulo je 26 osoba.

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, javnosti je objavio nove odluke Stožera.

“Donesena je nova odluka o granicama. Nova odluka je usklađena s preporukama Vijeća, popis država koji je sastavni dio odluke donosit će HZJZ, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test i ići u izolaciju od 14 dana. Karantena se može skratiti na 7 dana ako osoba sama o svom trošku obavi PCR testiranje”, rekao je Božinović.

“Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći i volontiranja u potresom pogođenim područjima, uvedena su posebna pravila te će oni moći ući u Republiku Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti Stožera civilne zaštite. Drugim riječima, bez testa”, rekao je Božinović.

“Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imat će slične uvjete kao oni koji putuju iz EU-a, ali po dolasku iz  trećih zemalja zbog neodgodivih razloga, kao što su bolest, pogreb i drugo, ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati”, rekao je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare