Odgođena ovrha prostora NK Jadran u Supetru, oglasila se gradonačelnica

Vijesti 16. svi 202208:39 > 10:33 1 komentar
N1 / Božidar Lončar

Sukob Svpetrvs hotela i gradske administracije u Supetru danas je došao do nove prijelomne točke. Svpetrvs hoteli danas su trebali ući u prostor NK Jadran u Supetru, kao što su ranije, na temelju rješenja o ovrsi, ušli u prostor vatrogasnog doma. Ovrha je na kraju ipak odgođena. Naš Božidar Lončar sve prati na terenu.

Nakon što je ovrha odgođena, razgovarao je s gradonačelnicom Ivanom Marković. Ona kaže kako je zadovoljna ovakvim razvojem situacije.

“Potvrdilo se ono što govorimo cijelo vrijeme, da neuredna dokeumtnacija ne dokazuje vlasništvo Svpetrvs hotela. … Do pravomoćne presude, NK Jadran ima pravo biti na svim ovim česticama. Nevjerojatno je da se išlo u ovrhu nečega što je drugom pravomoćnom presudom utvrđeno da NK Jadran treba koristiti”, govori Marković.

Ispred prostora oko kojeg se spore Svpetrvs hoteli i grad još uvijek se nalaze zaštitari. Marković kaže kako su Svpetrvs hoteli i u prostor vatrogasnog doma prije dva tjedna ušli “po noći, provalom i nasilno”.

“Tvrdila sam da treba ići preko sudskog vještaka ako ima razloga za to, ali nije se moglo. Vidimo sad da ono što su napravili prije 15 dana nije bilo u redu, nije bilo zakonito. Nije nam ostalo ništa drugo nego da se borimo i dokazujemo da su ove dvije čestice vlasništvo grada na korist našeg NK Jadran”, kaže gradonačelnica.

Na pitanje je li današnje odgađanje ovrhe samo odgađanje neodgodivog, Marković kaže kako ne zna što se se događati u budućnosti.

“I oni će vjerojatno to pokšati. Mi smo pokrentuli tužbu kojom želimo dokazati ovo što danas govorim. Poduzet ćemo i druge radnje da dokažemo da su državne institucije zakazale u izdavanju novog rješenja.”

“Zalažem se za očuvanje imovine grada i javnog interesa”, poručuje, a dodaje i kako je mjesto na kojemu stoji sportska zona i da se to može vidjeti u prostornom planu grada.

“Ovrha je nelegalna, trebalo je izdati novo rješenje, možemo pozvati institucije da izdaju novo rješenje, država je zakazala”, govori.

“Zna se kakva je obveza dužnosnika. Naša je obveza da štitimo imovinu grada”, zaključuje Marković.

Pismo građanima

Uprava hotela građanima Supetra se ranije danas obratila pismom u kojemu poručuju kako su i dalje, usprkos svemu, spremni na suradnju.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Godinama smo upozoravali na stvarno stanje, na činjenice, tražili razgovor, pokazivali sudske odluke, nudili financiranje gradnje zamjenskih terena, no svaki dogovor je odbijen i danas smo tu gdje jesmo. Usprkos pravomoćnim presudama čekali smo i nadali se dogovoru. Nakon svega ružnog što smo doživjeli, pristali smo sudjelovati u medijaciji jer smo se nadali rješenju koje će biti na korist Supetra i naše tvrtke.

Nažalost, osoba koja je uvijek bila protiv i odlučila biti Grinch koji će inzistirati na sukobu kojim sustavno ‘krade Božić’ Supetranima i Svpetrvs hotelima je Ivana Marković. I u subotu, nakon što nam je rušen zid, ukradena vrata i devastirana imovina, razgovarali smo s boćarima i ponudili im najam prostora za simboličan iznos, no oni ni to nisu prihvatili.

Zašto je gradonačelnici važnije od nas raditi ‘zločestog investitora’ kojeg je spremna uništiti, nego osigurati novu školu, igralište, boćalište, daljnji razvoj mjesta i, na koncu, popraviti narušeni gradski proračun, očito nećemo nikad razumjeti. Previše je neistina izgovoreno, previše manipulacije osjećajima stanovnika Supetra i previše zla naneseno, a očito na tome na planira stati.

Mi ne možemo ništa nego ponoviti nedvojbene, svima lako provjerljive i sudski potvrđene činjenice:

  • Kupili smo i pošteno platili sve nekretnine još 2005. godine
  • Za sve o čemu danas pričamo imamo pravomoćne presude još od 2015. godine
  • Za ove nekretnine imamo rješenja o ovrsi još od 2020. godine
  • Usprkos tome, sudjelovali smo u medijaciji i prihvatili različite kompromise samo kako bi se sve završilo na obostranu korist, dok je gradonačelnica odbijala svaki suvisao prijedlog
  • Čekali smo iseljenje vatrogasaca u novi dom, ali su nas i tada htjeli izigrati i donijeti službeni zaključak kojim je posjed vatrogasnog doma trebao biti prebačen nogometnom klubu
  • Nudili smo financiranje gradnje natkrivenog boćališta na nekoj od lokacija koje bi Grad odredio
  • I u subotu smo nudili model po kojem boćari mogu ostati još neko vrijeme, a koji neće dovoditi u pitanje donesene sudske presude.

Ovom prilikom nećemo govoriti o tome što zlouporabom zakona i pozicije, proglašavajući cestama nešto što nikad cesta nije bilo, pokušava napraviti našoj tvrtci.

N1 / Božidar Lončar
N1 / Božidar Lončar
N1 / Božidar Lončar
N1 / Božidar Lončar
N1 / Božidar Lončar
N1 / Božidar Lončar

Nećemo ni o tome kako je prošlog tjedna, nedvojbeno plaćena i sudski potvrđeno, naša imovina uništavana i bagerom rušena, baš ona ista za koju gradonačelnica u svojoj emotivnoj objavi kaže da ne zna kako će biti ‘pražnjena od naših očeva i majki, nonota i nona koji su te prostore gradili’. Vjerujem da su nam svima drugačije emocije bile u glavi od slika tog pražnjenja.

Za kraj ćemo samo reći da su vrata SVPETRVS HOTELA sve ove godine bila otvorena svima. Sigurno smo svojim poslovanjem napravili puno na razvoju Supetra kao turističke destinacije. Zapošljavanjem, radom i rezultatima dali smo bitan doprinos brojnim obrtima, tvrtkama i proračunu grada.

Sve ove godine pomagali smo, a i danas smo spremni pomoći mnogim potrebitima na otoku i tako ćemo raditi dok god to bude moguće. Kad god je trebalo pružiti ruku nismo bilo neprijatelj ni stranac. Želimo i dalje raditi, ulagati i razvijati našu ponudu, a time i grad te se nadamo da ćemo jednom u gradskoj upravi pronaći konstruktivnog partnera”, stoji u pismu koje potpisuje Uprava Svpetrvs hotela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare