Mogući Paladinin nasljednik stigao u Banske dvore, pojavilo se još jedno ime

Vijesti 09. sij 202309:13 > 12:04 2 komentara
N1

Josip Škorić, čovjek kojega se spominje kao mogućeg nasljednika Ivana Paladine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, stigao je jutros u Banske dvore, javlja naša Iva Puljić Šego.

Ministar graditeljstva Ivan Paladina na izlaznim je vratima iz Vlade, o čemu bi danas, kako se neslužbeno doznaje, moglo razgovarati i predsjedništvo HDZ-a.

Uz Josipa Škorića, neslužbeno se doznaje da je na razgovor s premijerom Plenkovićem oko mjesta ministra graditeljstva pozvana i Mirjana Čagalj, članica NO Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet.

Inače, Paladina je premijeru nedavno dao prijedlog novog centraliziranog sustava obnove nakon potresa, koji bi zamijenio tri tijela s tri čelnika.

Međutim, problem za premijera Andreja Plenkovića, čini se, nastao je zato što je taj dokument izišao u javnost.

Iako je sve više onih u HDZ-u i među koalicijskim partnerima koji takav model podržavaju, premijer Plenković, koji je nedavno izjavio da je obnova nestvarno spora iako upravo sam ima svu moć da je ubrza, čini se da nije impresioniran.

Kao moguća zamjena Paladine zasad se tek spominje šef Hrvatskih cesta, Josip Škorić, no isto tako može se čuti da posao obnove ne želi. Nejasna ostaje i pozicija državnog tajnika Gordana Hanžeka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare