Tuškan o online nastavi: Tu imamo problem do problema

Vijesti 29. lis 202112:50 > 14:54 0 komentara

Ana Tuškan iz Sindikata učitelja u N1 Studiju uživo govorila je online nastavi. Komentirala je komunikaciju predsjednika Vlade i ministara, navodeći da se zna tko donosi odluke.

“U ponedjeljak Božinović govori da se razgovara s premijerom o online nastave dok isti dan Fuchs govori da lokalni stožeri odlučuju lokalno. Zatim u utorak premijer govori da se Fuchs dogovorio s županijskim stožerima o prelasku na online, da bi u srijedu Fuchs rekao kako su sami lokalni stožeri došli njima s tom idejom. Tu se ne zna tko donosi odluke, na koji način”, istaknula je.

VEZANA VIJEST

“U ovoj situaciji ne znamo ništa, ne znamo kako će se dalje odvijati škola. Ako je ovo neko umirivanje, onda je to zapravo umirivanje kratkog vijeka. Istraživanja su pokazala da ta nastava nije dobra za djecu, nije dobra koncentracija, tjeskoba, anksioznost, apsolutno sve”, navodi Tuškan.

Ističe da se u dvije godine “nije napravilo ništa da se osiguraju bolji uvjeti rada”.

“Tu imamo problem do problema”, dodala je Tuškan.

“Osim tih loših uvjeta, ljudima je stvarno dosta. Strah je za zdravlje, ali i za kvalitetu nastave, a to je onaj dio za koji nisu odgovorni zaposlenici u školama već država koja treba osigurati sredstva. Imali smo vremena da se to uredi, a nije se uredilo. Dakle, ima puno poteškoća”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!