U Hrvatskoj pozitivno 7.095 učenika, evo gdje se sve nastava odvija online

Vijesti 17. sij 202214:58 > 15:05
Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Na današnji dan prema podacima koje smo dobili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj je ukupno pozitivno 7.095 učenika, a njih 4.415 nalazi se u samoizolaciji.

Najviše pozitivnih učenika je u Gradu Zagrebu (2.274), a slijedi Splitsko-dalmatinska županija (1.222) i Primorsko-goranska (618).

U sve tri županije gotovo je dvostruko više zaraženih u osnovnim školama pa je tako u Zagrebu pozitivan 1.431 osnovnoškolski učenik i 843 srednjoškolaca. U Splitsko-dalmatinskoj županiji omjer je 799 prema 423, a u Primorsko-goranskoj 441 prema 177.

Manje od sto pozitivnih učenika zabilježeno je u šest hrvatskih županija, od toga najmanje u Ličko-senjskoj (36 pozitivnih) i Virovitičko-podravskoj (43 pozitivna).

MZO

Najviše učenika u samoizolaciji ima Zagrebačka županija (1.550, od toga u osnovnim školama njih 1.211, a u srednjima 339), a slijede Primorsko-goranska županija gdje je 513 učenika kod kuće, od toga 409 osnovnoškolaca i 104 srednjoškolca, i Grad Zagreb koji u samoizolaciji ima 453 učenika, od togga 312 osnovnoškolca i 141 srednjoškolca.

MZO

Kad se promatraju djelatnici pozitivni na koronavirus, njih je u Hrvatskoj ukupno 1.279, a 165 ih je u samoizolaciji.

Najviše pozitivnih djelatnika detektirano je u Zagrebu – 291, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija (255) i Osječko-baranjska (94).

Nastava online u 28 škola

Nastava se unatoč širenju omikrona u većini škola i dalje održava u učionicama, no online je prate učenici u 28 škola u 10 županija, od toga devet srednjih škola. Mješoviti model primjenjuje se u dvije škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u jednoj srednjoj školi u Istarskoj županiji.

VEZANA VIJEST

U Sisačko-moslavačkoj županiji online nastavu prate Osnovna škola Dvor i Ekonomska škola Sisak; u Primorsko-goranskoj Srednja škola Vladimir Nazor u Čabru; u Zadarskoj Tehnička škola, Strukovna škola Vice Vlatkovića i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna; u Osječko-baranjskoj OŠ Mladost u Osijeku, u Vukovarsko-srijemskoj OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin; u Splitsko-dalmatinskoj županiji – OŠ fra Karlo Balić u Šestanovcu, OŠ Studenci, OŠ S. S. Kranjčevića u Lovreću, OŠ Ante Anđelinovića u Sućurju i Srednja tehnička prometna škola u Splitu; u Istarskoj OŠ-SE Milana Sorga Oprtalj, SŠ Mate Balota u Poreču i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića u Poreču; u Dubrovačko-neretvanskoj – OŠ Cavtat, Janjina i Mljet te Medicinska škola; u Međimurskoj Područna škola Novo Selo Rok; i Grad Zagreb OŠ Ivanja Reka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar