U Newsroomu o lokalnim izborima, pojavi mutiranih varijanti covida i Sputnjiku V

Vijesti 04. ožu 202115:23 > 16:13 0 komentara
N1

Dan nakon pokopa Milana Bandića, kampanja za lokalne izbore vratila se u uobičajen ritam. Obilazi se, govori, komentira, predlaže. Novu rundu iznenađenja kada je u pitanju Zagreb dao je Miroslav Škoro čija se službena objava kandidature, nakon one jučerašnje neslužbene, očekuje za koji dan.

Baš svi kandidati prave se da ih Škorino sudjelovanje ne ometa i neće omesti u utrci i pobjedi za glavni grad, a u Newsroomu nakon nekoliko dana šutnje govori SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović.

Jučerašnji pogreb Milana Bandića obilježilo je i kršenje propisanih epidemioloških mjera, a tek će se vidjeti hoće li taj događaj biti začetnik novog žarišta zaraze. U međuvremenu polako, ali sigurno brojke novozaraženih rastu, baš kao što se pojavljuju i nove mutirane varijante. I sve to u vrijeme kada dovoljnih količina cjepiva nema na vidiku. Nova nada je u ruskom Sputnjiku, no i na to cjepivo ćemo morati malo pričekati. O svemu razgovaramo s imunologom sa Sveučilišta u Rijeci profesorom Zlatkom Trobonjačom.

U sljedeća tri dana održavaju se sada već tradicionalni dani otvorenih podataka s nizom zanimljivih tema i konferencija. Više će nam reći izvršna direktorica GONG-a Oriana Ivković Novokmet s kojom ćemo proći i neke druge aktualne teme, a pred kraj emisije vraćamo se temi lokalnih izbora. Naš gost je kandidat HDZ-a za međimurskog župana i tajnik kabineta ministra graditeljstva Goran Gotal.

Newsroom pratite od 16 sati na N1 televiziji ili putem našeg portala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!