U UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza prikupljeno 1,1 milijuna kuna

Vijesti 14. ruj 202111:00
Izvor: Marko Lukunic/PIXSELL

Završila je jubilarna peta UNICEF-ova utrka Mliječna staza koja je i ove godine održana virtualno, a kroz kotizacije sudionika, donacije građana i tvrtki u tri mjeseca prikupljeno je 1,1 milijun kuna za djecu s teškoćama, izvijestili su u utorak iz UNICEF-a.

U humanitarnu virtualnu utrku uključilo se više od 6200 sudionika svih dobi. Prikupljenim sredstvima UNICEF će podržati uspostavljanje i proširenje stručnih usluga za djecu s teškoćama u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, u kojima je dostupnost usluga najmanja.

Među sudionicima Mliječne staze je bilo i 815 djece. Ona su sudjelovala uz svoje roditelje ili u sklopu 27 prijavljenih škola i vrtića iz svih krajeva Hrvatske. Sudionici su se povezali kroz mobilnu aplikaciju u više od 550 timova, a čak 26 udruga koje rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom aktivnim je sudjelovanjem u utrci doprinijelo ostvarenju cilja. Utrka je trajala d 3. do 12 rujna.

“U Hrvatskoj, šanse za kvalitetan život djece ovise o mjestu u kojem je rođeno i biti dijete u većem gradu ili nekoj manjoj sredini često nije isto. Glavni povod naše utrke je da to mijenjamo i omogućimo iste prilike za razvoj za svu djecu, bez obzira gdje žive”, kazala je predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo i zahvalila svima koji su pokazali da podržavaju djecu s teškoćama u Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar