Učenici, učitelji i nastavnici u Sinju i danas u školama s maskama

Vijesti 16. ruj 202109:32
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Učenici, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Sinju, unatoč preporuci sinjskog Stožera Civilne zaštite o ukidanju mjere nošenja maski u školama, u četvrtak na nastavi u školskim učionicama obvezno nose maske.

“Oko 300 učenika i 25 nastavnika u Gimnaziji Dinka Šimunovića danas na nastavi nosi obvezno zaštitne maske, a takvo stanje je i u drugim  srednjim i osnovnim školama u  Sinju”, rekao je Hini ravnatelj te gimnazije Tomislav Bilić.

VEZANE VIJESTI

Dodao je kako su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola u Sinju u srijedu navečer međusobno konzultirali o obveznom nošenju maski za vrijeme nastave u školskim učionicama. Također je rekao kako je jedan učenik te Gimnazije pozitivan na covid infekciju, a 10 ih je u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženim.

Stožer Civilne zaštite Grad Sinja je u srijedu, na preporuku gradonačelnika Mire Bulja, donio odluku kojom se preporučuje ukidanje nošenja maski učenik, učitelja i nastavnika u sinjskim osnovnim i srednjim školama.

Bilić je u priopćenju na stranicama Gimnazije Dinka Šimunovića, unatoč takvoj preporuci Stožera civilne zaštite Grada Sinja, istaknuo kako su i dalje na snazi mjere  o obveznom nošenju maski učenika i nastavnika tijekom nastave u učionicama.

“Ovim Vas putem izvješćujem da su u našoj školi i dalje na snazi dosad važeće mjere, uključujući i nošenje maski propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH”, istaknuo je Bilić.

Dodao je da će eventualni prijedlog odluke o ukidanju ove mjere donijeti Školski odbor, nakon što prikupi mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.

“Zaključak upravljačkih tijela se šalje osnivaču, te je tek nakon očitovanja osnivača i lokalnog Stožera moguće je donijeti odluku o ukidanju mjere nošenja maski s kojom će na vrijeme biti upoznati svi dionici odgojno-obrazovnog procesa. Smatram da ćemo zajedničkom suradnjom nastavnika, roditelja, osnivača, lokalnog stožera i epidemiološke službe donijeti najbolju odluku u interesu svih naših učenika”, navodi Bilić u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar