UNICEF: Više od 44.000 hrvatskih adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem

Vijesti 09. ruj 202217:14 0 komentara
Pexels

Povodom šeste UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castilllo upozorila je kako istraživanja pokazuju da više od 44.000 hrvatskih adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem.

”Mnoga djeca i mladi bore se s problemima mentalnog zdravlja u tišini, obeshrabreni nerazumijevanjem. Trošak te tišine može se izračunati u danima, mjesecima, godinama. U izgubljenim snovima i životima – trošak ove tišine za tu djecu, njihove obitelji i naše društvo je neprocjenjivo velik”, poručila je Castillo.

VEZANE VIJESTI

Više od 6 000 sudionika, među kojima 900 djece i 300 učitelja i nastavnika, sudjeluje u humanitarnoj utrci koja je i ove godine nacionalna i inkluzivna te će se, od 9. do 18. rujna, održavati na tisućama staza diljem Hrvatske.

Iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku istaknuli su da će novčana sredstva za vrijeme trajanja utrke uložiti u osposobljavanje i unaprjeđenje vještina više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika diljem Hrvatske, što će se izravno odraziti na više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!