Urša Raukar: Razgovarala sam s glasačima HDZ-a, i njima je previše sve što se događa

Vijesti 17. velj 202410:14 1 komentar

Oporba danas organizira prosvjed na Markovu trgu. Imenovanje Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom je, kažu, kap koja je prelila čašu. HDZ-ovo porobljavanje, smatraju, treba zaustaviti i zato traže izbore odmah. O akciji oporbe je s našom Ninom Kljenak u Novom danu razgovarala saborska zastupnica iz stranke Možemo Urša Raukar Gamulin.

“7. veljače će biti zapisan na crnoj listi hrvatske povijesti”, kazala je Urša Raukar, a zatim dodala: “Izbor Turudića je točka preokreta i kap koja je definitivno prelila čašu te udar na temelje demokracije.”

“Zadnje dane sam bila po ulicama grada, dijelila letke i razgovarala s građanima i moje je mišljenje da je doista došlo do preokreta. Imala sam susret s nekolicinom građana i građanki koji su rekli da su glasači HDZ-a, ali da je i njima ovo što se događa previše”, naglasila je.

Smatra da će Turudićev izbor izvući mnogo veći broj ljudi na birališta.

Istaknula je i kako HDZ već duži niz godina stavlja znak jednakosti između svih političara, prisjetivši se situacije tijekom izvanredne sjednice prošlog ljeta kada je predsjednik Sabora rekao da svi koji se bave politikom imaju putra na glavi: “Ja sam se ustala i rekla kako to nije istina jer nemamo svi putra na glavi i nismo svi isti i ne krademo svi.”

“HDZ želi dobiti izbore strahom. Žele uplašiti građane globalnom situacijom, počeli su spominjati ratove, ugroženost Hrvatske i govore da je jedino HDZ taj koji će nas od toga spasiti. Ne može se ljudima vladati strahom, njima se treba dati nada, nezavisne intitucije i dobar život”, tvrdi.

Upitana primjećuje li razvoj Hrvatske koji premijer često komunicira, odgovorila je: “Vladajući komuniciraju makrobrojkama, a ne razgovaraju s ljudima. Postoje i druge statistike. Od 2016. do danas je hrana poskupjela 44%, kvadrat stana je poskupio 68% i u Hrvatskoj je svaki peti građanin u siromaštvu ili u opasnosti od siromaštva. To su podaci koji su bitni da se pokaže kakav je zapravo život u Hrvatskoj i koliko njihove makrobrojke nisu realno stanje života građana.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare