Plenković o Milanoviću: On s 3 doze cjepiva govori ljudima da ne poštuju Stožer

Vijesti 16. stu 202117:36 > 18:265 komentara
Izvor: Slavko Midzor/PIXSELL

U utorak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu za medije dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

“Sve je prošlo bez oizbiljnijih poteškoća”, rekao je Plenković o uvođenju covid-potvrda u javne i državne službe.

Na sjednici se raspravljalo i o uhićenoj Gabrijeli Žalac, bivšoj HDZ-ovoj ministrici. “Predsjedništvo je predložilo Visokom časnom sudu da se stavi u mirovanje stranački status Žalac i Petrica. I taj segment je danas apsolviran”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Komentirao je i Lauca. “Danas je imao izjavu koja po sadržaju više spada u domenu politikanstva nego u stručno savjetovanje Vlade. Sve što osobno izgovaraju članovi Savjeta govore u svoje ime. Ali, ovo danas je bio korak dalje. Ne vidim kako možemo nastaviti suradnju nakon ovoga.”

“Ovakav politikanski poziv na neposluh nije prihvatljiv”, dodao je.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića koji je komentirao uvođenje covid-potvrda u javne i državne službe, navodeći da će “po svom, nećemo maltretirati ljude”.

“Mislim da je to katastrofa. Lako je govoriti da nećemo maltretirati ljude nakon što se cijepi prvom, drugom dozom i javno kaže da je dobio booster dozu. Siguran, zaštićen, do mjere, govorim o Milanoviću, i sada s tri doze cjepiva govori ljudima da ne treba poštovati odluke Stožera.”

Neka mjesta odlučila su ne provoditi novu mjeru Stožera. “Mislim da ćemo zadužiti ministra Malenicu, prije svega zbog izjave Bulja i Petrine, da vidimo kako pravno možemo sankcionirati takvu situaciju, jer ovo je nedopustivo.”

“Covid-potvrda ne znači da se morate cijepiti nego da se morate testirati. Testiranje nije invazivno. Injekcija i rentgen su puno invazivniji. Ne vidim problem koji se sada stvara”, kazao je premijer.

Premijer se osvrnuo i na prosvjede protiv koronamjera, navodeći da živimo u demokratskom društvu. Otkrio je da će Hrvatska ponovno donirati cjepivo, 300.000 doza koje hrvatski građani nisu iskoristili. “Mi smo svakom građaninu omogćili elemnt zaštite, a to je cjepivo.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar