Plenković odgovorio Milanoviću: Patološki lažljivac, divljak, manipulator…

Vijesti 20. tra 202216:01 > 16:1912 komentara
N1

Premijer Andrej Plenković odgovorio je nakon Aktualnog prijepodneva u Saboru na optužbe predsjednika Zorana Milanovića koji ga je, između ostalog, nazvao "udbaškim nasljednikom".

“Malo ću se osvrnuti na izjavu koju je karijes s Pantovčaka imao u Zadru, u Zadarskoj županiji na poziv HDZ-ovog župana. Vidite kako je gostoprimstvo uzvraćeno brutalnim napadima na HDZ od strane Milanovića – da stranka 30 godina zaudara na Udbu, da smo mi svi banda, da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaški doušnik, da sam ja nekakav udbaški gojenac… Onda je lagao da sam ja nešto govorio o generalima, napadao ih, što nema veze s vezom. On je danas pokazao ogromnu nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo. Nama je sve to skupa poznato, nažalost i hrvatskoj javnosti već zadnje, otprilike dvije i pol godine, ali, eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac”, rekao je Plenković.

VEZANE VIJESTI

“Naše vrijeme više nećemo gubiti s Milanovićem. On očito ima puno razloga za nervozu, problema, izveden je na čistac, neka se očituje. Mi ćemo raditi sve što treba za hrvatske građane i gospodarstvo, a on svoje probleme i način komunikacije neka rješava s nekim tko mu u tom pogledu može pomoći. Siguran sam da mu je bitan i nužan nečiji savjet i nečija pomoć jer ovo je jedno zagađivanje javnog prostora na način koji je neciviliziran, nekulturan i nedostojan javne političke komunikacije”, dodao je Plenković.

“On je danas rekao da sam ja za generale rekao da su ‘retardirani’. Čovjek je patološki lažljivac. Preslušajte sve moje nastupe danas u Saboru, izjavu jučer, niti trunke niti milimetar takvih konotacija. Ja sam rekao da su to heroji Domovinskog rata. Čovjek je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali šteta koju nam je počinio u vanjskopolitičkom pogledu zadnja dva mjeseca je zastrašujuća”, nastavio je Plenković o Milanoviću.

Plenković je Milanoviću poručio da bi mu bilo bolje “da se bavi kućnim odgojem”, a ne rekonstrukcijom Vlade.

“To je osoba koja je pokidala sve moguće načine komunikacije. Niti jedan ministar više, dok je ove Vlade, neće ići s njim na put, neće organizirati nikakve zajedničke sastanke, konferencije… Bojkotirat ćemo ga u svakom smislu. Ne dolazi u obzir da s nekim takvim, tko je za cijelu stranku i Vladu rekao da su banda i zaudaraju na Udbu… Ovo je prešlo sve granice, ovo je duboki offside“, rekao je Plenković dodajući da sve mogu pismeno komunicirati.

Milanović: HDZ je zalijepljen za Udbu, a Plenković je udbaški nasljednik

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović izjavio je u srijedu da nije inicijator pisma u kojem generali traže pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, te se obrušio na HDZ i Andreja Plenkovića optuživši ih da su oni vezani za Udbu i poručio da je prvo pitanje rekonstrukcija Vlade.

Odbacio je tvrdnje iz HDZ-a da je on inicijator pisma i optužio Plenkovića i HDZ da su oni povezani s Udbom, poručivši da “Hrvatsku vodi banda”.

Plenkovića je prozvao “udbaškim nasljednikom” rekavši da vrijeđa generale kada optužuje Čermaka, Gotovinu i Rojsa da lobiraju za udbaše preko njega.

Za HDZ je rekao da je zalijepljen na Udbu “kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru, a taj se smrad širi 30 godina”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar