UZNEMIRUJUĆE Na zapuštenom imanju kraj Zagreba otkriveno više mrtvih životinja, volonterka u suzama

PU zagrebačka

Volonteri Udruge S-PAS by Gloria Malin nisu mogli suzdržati suze kad su došli na zapušteno imanje u Dubravici kod Zaprešića. Na prijavu je odmah izašla i policija koja je vlasnicu, 47-godišnjakinu, predala pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u ubijanje ili mučenje životinja.

Horor. Tako su volonteri opisali dvorište u općini Dubravica kod Zaprešića gdje su zatekli dva mrtva psa i kozlića, gomilu kostura i još osam pasa u užasnom stanju. Osim što su fizički zlostavljani, na njima su ostale teške psihičke posljedice, većina je u užasnom strahu i trebat će im vremena da se ponovno socijaliziraju.

Zagrebačka policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja.

Kako pišu, temeljem dojave zaprimljene u Policijskoj postaji Zaprešić 3. siječnja 2024. u prijepodnevnim satima o mogućoj sumnji na zlostavljanje životinja, policijski službenici žurno su provjerili zaprimljene obavijesti i izašli na mjesto događaja. Obilaskom zapuštenog gospodarskog imanja na području općine Dubravica, uz obavljen očevid, potvrđeni su navodi iz dojave te je provedeno kriminalističko istraživanje.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je od zasad neutvrđenog dana do 3. siječnja 2024. godine osumnjičena 47-godišnjakinja nabavila i potom na prostoru zapuštenog gospodarskog imanja u općini Dubravica, u metalnim boksovima i u gospodarskim objektima, držala ukupno deset pasa različitih pasmina i starosti te jedno jare, koje je ostavila bez da im je redovito osiguravala dovoljnu količinu vode, hrane i veterinarsku skrb.

Sumnja se da je takvim postupanjem životinje izložila nepotrebnim patnjama zbog čega su dva psa i jedno jare, uslijed izostanka veterinarske skrbi, uginuli, dok su ostale životinje bile teško zlostavljane i nanesena im nepotrebna bol i patnja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, stoji u objavi policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.