Strašno nevrijeme kod Požege: S brda se slijevaju bujice, sve snage na terenu

Vijesti 06. lip 202114:45 > 18:11 1 komentar
Civilna zaštita

Područje Požege je danas poslijepodne zahvatilo snažno nevrijeme. Civilna zaštita objavila je da su oko 13 sati na području Požege pala ogromna količina kiše, od 50 do 70 milimetara po četvornom metru. U Vidovci je u 40 minuta palo 40 litara kiše po m2.

Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga, objavila je Civilna zaštita.

Pogledajte snimku koju nam je ustupila čitateljica.

Kako je prethodno najavila naša meteorologinja Tea Blažević, jak sustav zahvatio je područje zapadne Slavonije koji je uzrokovao i ove bujične poplave u Vidovcima.

Zaustavljen željeznički promet, u Vidovcima isključena struja

Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce.

Civilna zaštita navodi da su angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena.

Zbog mnogobrojnih poziva građana, dio poziva se prebacuje u Županijski centar 112 Osijek.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Požega kažu nam da su zbog poplave imali već više od 30 intervencija, a više od 30 vatrogasaca je na terenu.

Za portal Požega.eu, tamošnja županica Antonija Jozić rekla je kakva je trenutno situacija:

“Nažalost u ovo nedjeljo poslijepodne došlo je do velike količine kiše. Službeni podaci mjerenja u Požegi kažu da je palo 38 litara po četvornom metru, no obzirom na iskustva koje ljudi, koji se time bave, kažu da je u Vidovcima, gdje je najgore, palo preko 60 litara kiše. Sve raspoložive snage su na terenu i tvrtka koja se bavi održavanjem vodotoka Hrvatskih voda, sve operativne snage vatrogasaca i policije.

Vjerujemo da ćemo pristupiti i snaciji šteta. Poplavljen je i dio državne ceste D38, poplavljena je i Frankopanska ulica, imamo u županiji na još nekoliko lokacija ovakvu situaciju, ali one na kojima je blaže”, kaže.

Civilna zaštita
Civilna zaštita
Ilustracija: Stožer civilne zaštite
Civilna zaštita
Civilna zaštita
Andrej Soldo
Andrej Soldo
Andrej Soldo

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare