VIDEO I danas burno u Splitu, zakupci Pazara održavaju novi prosvjed

Vijesti 17. pro 202110:02 > 10:15
Izvor: N1

U Splitu se i danas održava prosvjed zakupaca Pazara zbog najavljenih toga što su splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević krenuli u sređivanje stanja na splitskom Pazaru.

Naime, da bi se provelo uređenje Pazara, moraju se napraviti nove licitacije za poslovne prostore, što je izazvalo brojne prosvjede dosadašnjih zakupaca.

VEZANE VIJESTI

Nakon što je i jučer održan buran prosvjed zakupaca, koji se protive najavljenim izmjenama govoreći da će im najam poskupiti i do deset puta i da će im to onemogućiti rad, u Splitu je pred Ekonomskim fakultetom i danas održan novi buran prosvjed.

Ante Franić, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita, obratio se prosvjednicima, kazavši da se u Vijeću vodi rasprava koja nema za cilj pomoći zakupcima.

“Ljudi, varaju vas. To je rasprava bez mogućnosti da vam pomogne, to su šuplje priče i kupovanje alibija Mosta. Most vas je prevario na najgori mogući način”, rekao je Franić okupljenim prosvjednicima.

Iz Mosta, pak, demantiraju Franića i kažu da žele naći rješenje i pomoći zakupcima. Rasprava o Pazaru uvrštena je na dnevni red rasprave, a o njoj će se raspravljati danas ili sutra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar