Viktor Šimunić tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti uoči lokalnih izbora

Vijesti 26. sij 202109:04 > 09:33 1 komentar
viktor šimunić
Goran Stanzl/PIXSELL

Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz zagorskog grada Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

Šimunić je za 24sata ispričao da ga je na razgovor sa Žarkom Tušekom zvao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Našli su se u klijeti gradonačelnika iznad Oroslavja u subotu, 16. siječnja.

“Tušek je pričao većinu vremena. Za kampanju mi je ponudio logistiku, informacije, marketinšku pomoć, da će mi srediti 25.000 plakata ako trebam. Naravno, za naš dogovor se nije smjelo znati. A onda, nakon izbora, moja lista bi trebala podržati HDZ-ovu platformu koja bi skinula sadašnjeg župana na vlasti. Tušek mi je rekao da biram što hoću, koje pročelničko mjesto želim. Ili da biram neku drugu instituciju ako je želim voditi, Park prirode Medvednica, Centar za prirodu u Zagorju… Gredičak mi je poručio da samo trebam reći što želim i što mi odgovara”, svjedoči Šimunić.

Šimunić je snimio razgovor. Snimku možete poslušati ovdje.

HDZ-ovci Žarko Tušek i Emil Gredičak za 24 sata negirali su Šimunićeve navode.

“Apsolutno nismo ništa nudili, razgovarali smo normalno o suradnji. Nije bilo riječi o funkcijama, pozicijama, ništa, ništa, ništa. Kažem vam to kao čovjek koji ima svoje ljudske vrijednosti i mora”, kazao je Tušek.

Viktor Šimunić gostovat će u 10 sati u emisiji N1 studio uživo.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare