Vrkljan: Škoro ne može biti iznenađen, sve sam mu rekao prije šest mjeseci

Vijesti 11. kol 202111:12 > 12:02 2 komentara
Milan Vrkljan
N1

Saborski zastupnik Milan Vrkljan gostovao je u N1 Studiju uživo. Kao bivši član Domovinskog pokreta, Vrkljan se osvrnuo na trenutno stanje u toj stranci.

“Svojevremeno, dok sam bio u Domovinskom pokretu, Miroslava Škoru sam osobno upozoravao na neke nepolitičke situacije u stranci. Govorio sam mu da će se stvari razviti upravo ovako kako su se razvile”, kazao je Vrkljan i dodao da nema potrebe to dalje komentirati.

“Mislim da ni Škoro ne može biti iznenađen jer sam mu sve u detalje rekao prije šest mjeseci”, dodao je.

Vrkljan je komentirao i odnos Hrvatske i BiH.

VEZANE VIJESTI

“Ono što su Plenković i HDZ napravili u zadnjih 10 godina, otklon od one politike koju je Hrvatska trebala voditi prema BiH je neprihvatljiv i određeni ljudi će morati naprosto napustiti političku scenu”, rekao je Vrkljan i dodao:

“Prije svega mislim na Pupovca koji je kreator ili sukreator hrvatske politike prema BiH, gdje se Hrvatska stavila tvrdo nasuprot bošnjačkog naroda, što je po meni politički neprihvatljivo jer smo mi i Bošnjaci sačuvali BiH.”

Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo je zamolnicu tužilaštva BiH za preuzimanje kaznenog progona zbog sumnje na kršenje međunarodnog prava u okviru vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, na što se osvrnuo i Vrkljan.

“Zamolnicu je potpisala Hrvatica iz BiH kojoj leđa čuva HDZ BiH i piše optužnicu protiv hrvatskih generala koji su bili u ratu sa Srbijom. Kako se to može objasniti nego urota ili zavjera u kojoj se hrvatskom narodu baca dimnu zavjesu”, tvrdi Vrkljan.

Nakon odlaska iz DP-a, Vrkljan navodi da je dobio pozive od HDZ-ovca koji mu je kazao da je nezadovoljan Plenkovićem, ali da je financijski ovisan. Vrkljan nije htio imenovati koja je to osoba iz HDZ-a bila.

“Puno ružnih riječi je rekao…”

Vrkljan je istaknuo da Domovinski pokret sa Škorom na čelu nije mogao koalirati s HDZ-om.

“Stisnuto je dugme da se Domovinski pokret razori, a onda određeni dijelovi DP-a mogu koalirati s HDZ-om, s tim da će HDZ sačuvati sve dosadašnje koalicijske partnere.”

Na pitanje što DP ima od toga, Vrkljan odgovara: “Vidjet ćete kako će se dijeliti pozicije.”

Vrkljan je dodao da je stisnuto još jedno dugme, a to je ono za razaranje SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare