Završena energetska obnova OŠ na Visu vrijedna 8 milijuna kuna

Vijesti 12. ožu 202116:58 0 komentara
škola, nastava, učionica, obrazovanje
Pixabay/Ilustracija

U Visu su u petak završeni radovi energetske obnove tamošnje osnovne škole, ukupno vrijedni osam milijuna kuna, od kojih je iz EU fondova izdvojeno pet, a iz Splitsko-dalmatinske županije tri milijuna kuna.

Osnovna škola Vis ima 130 učenika od čega je osam prvašića.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban rekao je da su u projektu energetske obnove škola u županiji do sada obnovili njih 16, među kojima je i OŠ na Visu. Viški projekt je “težak” oko osam milijuna kuna, od čega je iz EU fondova pet milijuna kuna, dok su tri milijuna kuna iz matičnih sredstava županije.

Boban je napomenuo da se projekt energetske obnove škola u županiji provodi prije svega iz ekonomskih razloga i uštede, ali i zbog osjećaja ugode djece i nastavnika. “Interesantno je da su u ovoj školi sjedalice iz 1964. godine koje su sada renovirane, a ova je škola jedinstvena i po tome što ima ljetnu učionicu”, kazao je župan.

Ravnateljica OŠ Vis Anela Borčić kaže da energetska obnova znači jako puno jer će sada imati niže račune, topliju školu, kao i veću ugodu boravka i rada u školi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!