Željko Sabo aktivirao svoj mandat člana Predsjedništva SDP-a

Vijesti 29. sij 202115:32
željko sabo
Izvor: Davor Javorovic/PIXSELL

Željko Sabo je danas glavnom tajniku SDP-a uputio zahtjev da s 29. siječnja 2021. ponovno aktivira svoj mandat kao člana Predsjedništva SDP-a koji je bio privremeno stavio u mirovanje.

Ovom potezu Sabe, podsjeća Večernji list, prethodilo je isticanje Sabe za kandidata vukovarskog SDP-a za gradonačelnika Vukovara, a potom i odluka Predsjedništva SDP da zbog toga raspusti gradsku organizaciju u Vukovaru.

Svoj mandat člana Predsjedništva SDP-a Sabo je ranije privremeno stavio u mirovanje, a sada je ustvrdio da za njegovu  kandidaturu nije bilo nikakve prepreke, niti zakonske niti po stranačkom statutu. Prema njegovim riječima, unatoč tome novoizabrani predsjednik SDP-a Peđa Grbin je zatražio od Sabe na prvoj sjednici Predsjedništva da svoj mandat člana Predsjedništva stavi u mirovanje.

VEZANE VIJESTI

“Dva dana nakon sjednice u telefonskom razgovoru mene i Predsjednika isti mi je ponudio opciju dogovora i to da stavim mandate člana predsjedništva i predsjednika Županijske organizacije u mirovanje te da Županijsku organizaciju nastavi voditi jedan od potpredsjednika. Ukoliko to učinim, Županijska organizacija i Gradska organizacija SDP Vukovara mogu nastaviti normalno s radom i kako Statut nalaže te samostalno odlučivati o kandidatima za lokalne izbore, bez bilo kakvih ograničenja”, prenio je Večernji list Sabine riječi.

Optužio je predsjednika SDP-a Peđu Grbina da je izigrao njihov dogovor koji opisuje:

“Mene također ništa više ne priječi da donesem odluku o aktiviranjem mandata, člana Predsjedništva. Napominjem da shodno članku 32. Statuta st. 6. koji naglašava postupanja vezana za Katalog kaznenih dijela iz čl. 20 a također usvojenih na sjednici Glavnog odbora, moji postupci koji se vode izvan istih.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar