Zvonimir Troskot: Andrej Plenković je politički i ekonomski ucijenjen

Saborski zastupnik Mosta, Zvonimir Troskot, bio je gost Novog dana kod naše Nine Kljenak, u kojem je komentirao pokretanje ovrhe protiv Frane Barbarića.

Podsjetimo, kako smo ranije doznali, Državni inspektorat pokreće ovrhu protiv šefa Uprave HEP-a, Frane Barbarića zbog neplaćenih kazni, što je prokomentirao i Zvonimir Troskot.

“Neka Frane Barbarić i njegov zaštitnik Andrej Plenković objasne zbog čega je Frane Barbarić Jelsi koja je odobravala građevinske dozvole uplatio donacije 2019. godine, govorimo negdje oko 130 tisuća kuna, imamo uplate koje je on isplatio. Riječ je o dvije uplate, jedna od 100 tisuća, a druga od 30 tisuća kuna. Je li sukob interesa uplaćivanje Gradu Jelsi takve donacije kako bi oni omogućili da može raditi nekretninske harakirije”, rekao je saborski zastupnik Mosta.

“Poruka premijera je da svi oni koji su njemu blizu mogu slobodno raditi kriminal u ovoj državi i neće imati posljedice, a sve kolektivne troškove će platiti građani”, dodao je.

Troskot je komentirao izjavu ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Branka Bačića koji je rekao kako se bespravna gradnja u Hrvatskoj neće tolerirati.

“Još bi ga trebalo pogladit po glavi, napravit mu čaj i ispunit mu glazbenu želju jer ovakvo ponašanje nije bilo prema bespravnoj gradnji vila, kuća u Dalmaciji”, istaknuo je Troskot.

Zastupnik je istaknuo kako se Most zalaže da se sruši bilo čija nekretnina, ako se radi o bespravnoj gradnji.

“Kod Frane Barbarića je drugačija situacija, nema nikakve reperkusije po njegovu poziciju, da se to dogodi u nacionalnim i energetskim tvrtkama diljem Europe taj čovjek bi već bio pred istražnim organima gdje se ne bi samo ispitivala vila nego i afera “plin za jedan cent”, kazao je Troskot.

Troskot je odgovorio na pitanje zašo smatra da je pozicija Frane Barbarića netaknuta i kaže kako smatra da je Plenković ucijenjen od strane Barbarića.

“Andrej Plenković je politički i ekonomsko ucijenjen”, dodao je Troskot.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.