Talijanski regulator kaznio niskobudžetne kompanije Ryanair, easyJet i Voloteu

Ekonomija 24. svi 202113:21 0 komentara
Unsplash / ilustracija

alijanski regulator u ponedjeljak je kaznio tri niskobudžetne zrakoplove kompanije jer su nudile kredite, no ne i povrat novca, za letove koji su morali biti otkazani prošle godine zbog pandemije.

Kazne su određene irskom Ryanairu, britanskom Easyjetu i španjolskoj Volotei, a odnose se na letove otkazane nakon 3. lipnja prošle godine.

Tijelo za zaštitu tržišnog natjecanja AGCM objavilo je da su te kompanije tvrtke rabile “zbunjujuće prakse” i kupcima pružale “zbunjujuće informacije”, koje su također bile nedovoljno jasne u vezi njihovih prava.

Odluka o dodjeli kredita koji bi se mogli koristiti za naknadne kupnje karata, otežala je putnicima odluku da traže povrat novca, ocjenjuje regulator.

Tom je odlukom talijanskog regulatora Ryanair dužan platiti 4,2 milijuna eura, Easy jet 2,8 milijuna eura, a Volotea 1,4 milijuna eura.

AGCM je u obrazloženju također dodao da putnici u nekim zrakoplovnim kompanijama nisu imali mogućnost korištenja besplatnog telefonskog broja, ako su željeli zvati kako bi iskoristili bodove za letove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram