Tom Hanks tvrdi da je ovaj film pogledao 120 puta

Showbiz 18. tra 202422:35 0 komentara
Monica Schipper/Getty Images for The Recording Academy/AFP

Tom Hanks je u intervjuu za "Collider" otkrio da je jedan film pogledao čak 120 puta.

Naime, glumac Tom Hanks u jednom je intervjuu podijelio svoje divljenje remek-djelom istaknuvši da ga je pogledao “oko 120 puta ili tako nešto”. Riječ je o filmu “2001: Odiseja u svemiru”.

Taj film iz 1968. zauvijek je promijenio odnos prema žanru znanstvene fantastike, koji se tada još doživljavao kao nešto neozbiljno, forma koja je najbolje postojala u sferi B filmova.

Kultni film “2001: Odiseja u svemiru” temelji se na knjizi britanskog književnika Arthura Clarkea i bavi se temom umjetne inteligencije, utjecajem vanzemaljaca na život na Zemlji i ljudskom evolucijom, prenosi City magazine.

Klasik znanstvene fantastike Stanleyja Kubricka, daleko je teže gledati od većine Hanksovih projekata. Objavljen 1968., film je sadržavao neke posebno napredne specijalne efekte u pokušaju da prikaže istraživanje svemira na ekranu.

Hanksovi osobni pothvati u svijetu znanstvene fantastike ostali su prilično ograničeni unatoč njegovoj ljubavi prema tom filmu. Okušao se u svijetu istraživanja svemira na platnu, glumeći u filmu Apollo 13 Rona Howarda iz 1995., ali film je bio mnogo više utemeljen na stvarnosti nego Kubrickov. Umjesto da se bavi izvanzemaljskim životom, pratio je pokušaje istraživanja drugih svjetova u stvarnom životu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!