N1 komentar: Pakao je već na zemlji. Opisuje ga doktorica Liječnika bez granica koja pomaže u Gazi

N1 Komentar 05. stu 202314:34 0 komentara

Kažu da će kraj svijeta biti blizu ako zarate Izrael i Iran. Povjesničar Niall Ferguson takav sukob naziva sukobom Sudnjeg dana, a analitičari ga još zovu i ratom iz pakla.

A kraj svijeta već je tu. Pakao je već na zemlji. Opisuje ga u detalje ova liječnica organizacije Liječnici bez granica koja s kolegama koordinira pomoć civilima koji stradavaju u Gazi.

Palestinski izvori govore o više od 3.000 ubijene djece u Gazi od početka izraelskog odgovora na Hamasov teroristički napad na Izrael 7. listopada. Izraelski izvori govore da Hamas napuhuje brojke i da je u pitanju par stotina djece.

Jeste li zaboravili našu otetu djecu, naše ubijene bebe, naše oskaćene u Hamasovom divljačkom napadu? Svađa izraelskih i palestinskih izvora oko broja ubijene, osakaćene, otete i ranjene djece u koncentričnim se krugovima širi po naslovnicima novina, po televizijskom eteru, po talogu društvenih mreža – gdje zapjenjene gubice reže: A koliko je ubijene djece u Gazi, a koliko je Hamas oteo i poklao u Izraelu.

Cijeli svijet ratuje mrtvom djecom. Svijet je već umro, bar onaj kojemu tepamo da je civilizacija. Već mu je kraj, zvijeri još komadaju njegove ostatke ostataka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.