Buntić će ipak u pritvor zbog premlaćivanja supruge? Tužitelj se žalio na odluku suda

Regija 25. ruj 202311:24 2 komentara
Filip Brala/PIXSELL

Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke žalilo se na odluku Općinskog suda u Ljubuškom i zatražilo određivanje pritvora bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću (41) koji je pretukao suprugu o čemu je ona javno svjedočila i dostavila audio zapis zlostavljanja.

Klara Buntić otkrila je javnosti kako ju je suprug Denis Buntić teško pretukao u subotu nakon što je nasilje u obitelji prijavila policiji, a sud ga svejedno odlučio pustiti na slobodu.

Denis Buntić je priveden u policiju, a u njegovoj kući pronađeno je oružje. Županijsko tužiteljstvo zatražilo je određivanje pritvora, ali je sud u Ljubuškom odredio samo mjere zabrane prilaska na što se tužiteljstvo potom žalilo.

“Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret”, priopćili su iz Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke.

Klara Buntić je za medije izjavila kako strahuje za život, uvjerena da bi bilo tko drugi na njegovom mjestu ostao u pritvoru.

“Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola”, rekla je.

U ponedjeljak je medijima dostavila i stravični audio zapis nasilja u kojemu se čuje muškarac kako govori da će ubiti ženu, dok ona preklinje da to ne čini. Čuju se i udarci po tijelu i jauci.

Klara je s djetetom nakon nasilja pobjegla iz kuće.

Inicijativa građanki i građana Mostara izrazilo je zabrinutost zbog obiteljskoga nasilja te su nazvali potez suda sramnim. Tvrde da se puštanjem na slobodu Denis Buntića pokazuje da su nasilnici zaštićeni.

Denis Buntić bivši je član hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio je dva svjetska srebra i olimpijsku broncu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare