Charles Michel probao ćevape u Beogradu i Sarajevu pa se našalio na Twitteru

Regija 21. svi 202215:47 > 17:452 komentara
Charles Michel/Twitter

Nakon što je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem pripremao ćevape u Beogradu, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel ćevape je jeo i u Sarajevu sa sarajevskom gradonačelnicom Benjaminom Karić pa se odlučio na taj račun i našaliti na društvenim mrežama.

“Ne pitajte me koji su bolji”, poručio je Michel danas na Twitteru, prilažući fotografije sa srbijanskim predsjednikom i gradonačelnicom Sarajeva te dodajući oznaku #ćevapi diplomacija.

Podsjetimo, Michel je u posljednja tri dana posjetio Srbiju, Albaniju i BiH te je s vodećim dužnosnicima razgovarao o procesu europskih integracija.

vezana vijest

Između ostalog, poručio je kako će se na zasjedanju Europskog vijeća u lipnju razgovarati o integracijama zemalja nečlanica posredstvom geopolitičke zajednice. To podrazumijeva da bi se zemlje nečlanice postupno uključivale u određene sektore zajedno sa zemeljama EU-a nakon što ispune postavljene kriterije, a ne da se čeka punopravno članstvo.

„Ta geopolitička zajednica, format ili platforma, neće ni na koji način umanjiti značaj procesa europskih integracija, već mi želimo ubrzati političku integraciju, jednu od najvećih prioriteta za EU“, rekao je Michel.

Pogledajte kako je izgledao sastanak Michela i sarajevske gradonačelnice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar