Rusi pred gradom u kojem je nuklearka, građani čuvaju ulaz u grad

Svijet 02. ožu 202210:55 > 10:58
Anton Geraščenko/Telegram

Novinska agenicja Interfax-Ukrajina objavila je da stanovnici Energodara u kojemu je nuklearna elektrana Zaporožje, ne namjeravaju pustiti ruske vojnike u svoj grad, rekao je gradonačelnik Dmitro Orlov na svom kanalu na Telegramu u srijedu ujutro.

Prema gradonačelnikovim riječima, ruski vojnici su se ujutro ponovno dovezli do kontrolne točke na ulazu u grad, ali stanovnici koji su se tu okupili ne dopuštaju im ulazak u grad, piše Interfax.

“Održao se sastanak. Dokazali smo da su nuklearna elektrana i grad Zaporožje pod pouzdanom zaštitom. Stanovnici ih neće pustiti u grad ni na jedan korak”, rekao je Orlov i poručio da će se drugi sastanak održati u 15 sati po lokalnom vremenu.

Anton Geraščenko/Telegram

“Sada, više nego ikad, trebamo mobilizirati svoje snage, biti zajedno i ne dopustiti da neprijatelj uđe u grad u kojem se nalazi najveća nuklearna elektrana u Europi! Budimo spremni, prijatelji!”, dodao je gradonačelnik Orlov.

Ukrajinski Interfax piše da je nuklearna elektrana Zaporožje najveća nuklearna elektrana u Europi po instaliranom kapacitetu.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare