U Veneciji traje potraga za “idiotom” koji je s vrha zgrade skočio u kanal

FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Talijanske vlasti u potrazi su za muškarcem koji je prošlog četvrtka s vrha trokatnice skočio u kanal u Veneciji.

Nazvavši muškarca “idiotom”, gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro na Twitteru je napisao da bi muškarcu trebalo dati “certifikat za glupost i nekoliko šamara” zbog tog čina, koji je postao viralan na društvenim mrežama, prenosi CNN.

Gradonačelnik je na svom profilu objavio video skoka, napisavši da će i muškarac i njegov suradnik koji je video snimio biti uhićeni. Video prikazuje muškarca odjevenog samo u bokserice kako skače s krova zgrade u kanal.

“Pokušavamo ga identificirati i prijaviti, i njega i njegovog prijatelja koji je ovaj idiotski video snimio za društvene mreže,” napisao je Brugnaro.

Dodao je da je policiju poslao u zgradu kako bi se saznalo kako je muškarac uopće uspio ući u privatnu rezidencijalnu zgradu i doći do krova.

“Riskirao je život tim skokom, ali on je prije svega delinkvent. Oni ne razumiju opasnost koju izazivaju u gradu. Što da je kanalom u tom trenutku prolazio brod?” rekao je gradonačelnik.

Brugnaro je pozvao sve koji su pogledali video da pomognu vlastima identificirati počinitelja – kojeg je nazvao turistom – ali i da ne “lajkaju” video na društvenim mrežama.

“Oni te idiotarije rade za ‘lajkove'”, rekao je gradonačelnik, dodavši da će počinitelja “kazneno goniti.”

Ovaj skok je samo posljednji primjer turista koji se u Italiji ponašaju loše.

Prošle godine, više od 40 turista uhićeno je jer su plivali (ponekad potpuno goli) u venecijanskim kanalima, a jedan muškarac uhićen je zbog surfanja po Canal Grandeu.

Ovakve stvari ne događaju se samo u Veneciji. Američki turist kažnjen je novčanom kaznom jer je prouzročio 25.000 dolara štete bacivši električni skuter niz Španjolske stube u Rimu, a turist iz Saudijske Arabije morao je platiti kaznu nakon što je po tim stubama vozio unajmljeni Maserati.

Drugi turist automobil je vozio po mostu Ponte Vecchio u Firenzi – po kojem se smiju kretati jedino pješaci – a jedan posjetitelj mopedom je divljao po ruševinama u Pompejima.

Turisti su također uništavali kipove u vatikanskom muzeju.

Novčane kazne određene su turistima i jer su urezivali inicijale u kulturne spomenike, krali dijelove s rimskog Koloseja, ali i uzimali sve od mozaika do dijelova skulptura iz najslavnijih talijanskih spomenika i muzeja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ