S jedne strane Bandićeve fontane, s druge prostor bez odvoda

Vijesti 31. sij 201618:10 > 18:13
N1

Tri godine nakon što su završene prve dvije, u Zagrebu su nastavljeni radovi na izgradnji još tri takozvane Bandićeve fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Bageri su već započeli pripremati teren s južne strane, a postavljen je i veliki plakat s projekcijom cijelog projekta. Za njihovu izgradnju utrošit će se 30 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Fontane je projektirala arhitektica Helena Paver Njirić, a posao izgradnje na javnom natječaju dobila je tvrtka Vodotehnika. Službeni početak radova sutra će ujutro obilježiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Gošća Dnevnika u 18 bila je Anka Mrak Taritaš, koja je rekla da bi je ovaj projekt veselio, kada bi druge stvari u Zagrebu također bile riješene.

“Kad se vozite kraj fontana, lijevo vidite fontane, a desno Trnje koje još nema riješen vodovod, odvodnju i neke druge stvari, ali to su nevidljvi projekti komunalne infrastrukture koji se ne vide. Zovemo ih Bandićeve fontane jer je to nešto što se vidi”, rekla je Mrak Taritaš.

Rekla je i da još nemamo direktnu vezu do aerodroma, i da bi trebalo najprije rješavati takve stvari, a onda one koje su lijepe.

“Nećete prvo imati prekrasni dnevni boravak, a nemati odvodnju, ili imati zlatne pipe, a nemati vodu?”

“Žičara za Sljeme je neophodna, jer nakon toga Sljeme postaje u punoj riječi ono što jest, park prirode, no način upravljanja gradom je takav da se rade projekti koji se vide i koji se mogu zvati po nekome, a ne ono što se ne vidi. Zagrebu treba  kompletna komunalna infrastruktura”, zaključila je Mrak Taritaš.

Pogledajte cijelo gostovanje!