Ostojić nakon neimenovanja: SDP neće odustati

Vijesti 05. velj 201617:02 > 17:03
N1

Ranko Ostojić obratio se novinarima u petak, nakon što je oporba vladajuće optužila za kršenje Zakona o sigurnosno-obavještajnim službama, jer na čelu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost ne žele bivšeg ministra unutarnjih poslova, SDP-ova Ranka Ostojića.

“Glasovanje nije održano, to će biti u zakonskim rokovima, u svakom slučaju Sabor nema niti će konstituirati jedno od najvažnijih tijela za rad sigurnosnih sustava, ali i druge važne teme vezane uz unutarnju politiku i sve ono što je vezano za odabir određenih osoba”, rekao je Ostojić.

“Opasna je izjava bila od Reinera da Odbor može dobro raditi bez predsjednika, i SDP će iskoristiti sva pravna sredstva da to spriječi”, rekao je ostojić.

“Očito je bila namjera da se ide bez predsjednika, koji po zakonu daje najveća oporbena stranka, no SDP neće odustati od imena, nije bitno tko je to, ali ćemo braniti da nam nitko ne oduzima pravo da predlažemo onoga tko bi trebao biti osoba koja vodi taj Odbor.”

“Nema šanse da odbor može raditi bez predsjednika”, naglasio je Ostojić.

“Drago mi je da je ona moja inicijativa uspjela, vidim i da je Komisija za imenovanje smijenjena. Tako ćemo i nastaviti”, rekao je.

“Ne želim utvrđivati odgovornost, nisam u tijelu koje to utvrđuje. Javno priznanje Šeksa o tome da je utjecao na komisiju, očito je komisija to provela, svi ovi potezi su za smanjivanje neugodnosti koje su se dogodile, ali mislim da je portebna ozbiljnija istraga. Ovdje se ne radi o događanjima, nego vrlo ozbiljnoj stvari. Pomilovanje je odrađeno, i onda da netko može utjecati i pomilovati nekoga tko to ne zaslužuje? To je opasno i zaslužuje istragu”, rekao je Ostojić.

O neimenovanju Ranka Ostojića pogledajte cijeli prilog reporterke N1 Vanje Kranic.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.