Austrijski veleposlanik već odgovorio Grabar Kitarović

Vijesti 16. tra 201617:40 > 17:44
Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je u Bratislavi komentirala sastanak veleposlanika EU-a i SAD-a održan u četvrtak u Zagrebu na kojem se govorilo o slobodi medija u Hrvatskoj, rekavši da se u načelu veleposlanici "ne mogu i ne smiju miješati u unutarnje stvari zemlje primateljice".

Austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Andreas Wiedenhoff prije dva dana objavio je na Twitteru da je “upravo imao vrlo zanimljiv sastanak s kolegama i prijateljima o slobodi medija. Ključnom prioritetu naše vanjske politike”, što je ona komentirala lekcijom da se diplomati ne smiju miješati u unutarnje stvari zemlje primateljice.

“Reći ću samo da sam uvjerena da Kolinda Grabar Kitarović dijeli našu predanost promoviranju medijskih sloboda diljem svijeta. To je jedna od naših suštinskih vrednota”, poručio joj je diplomat.

Predsjedničinu pouku zamijetila je i američka veleposlanica Julieta Valls Noyes, koja je “ritvitala” poruku austrijskog veleposlanika, a objava se svidjela i švedskom veleposlaniku Larsu Schmidtu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.