Policija našla muškarca koji je prijetio smrću Nataši Božić!

Vijesti 12. pro 201717:56 > 18:01
N1

Policija je pronašla počinitelja koji je smrću prijetio urednici N1 Nataši Božić Šarić.

 “Zahvalna sam policiji na brzoj reakciji. Razumijem da ljudi svašta pišu u afektu, ali negdje se granica mora podvući. Ne može se prijetiti nekažnjeno. Nadam se da će ovaj slučaj djelovati pedagoški i da će svatko tko ima namjeru nekom prijetiti i uznemiravati ga – malo razmisliti prije toga”, rekla je Božić Šarić.

“Nazvao me načelnik Policijske uprave Zagrebačke Marko Rašić i izvjestio me da je osoba privedena na razgovor i da je djelo priznala. Dalje postupaju policija i Državno odvjetništvo. Zahvaljujem policiji na izuzetno brzoj reakciji i svima vama na potpori”, potvrdila je Nataša Božić Šarić i na svom Facebooku.

 Osumnjičen Puljanin 

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je Hini da je istarska policija u utorak ispitala osumnjičenika kojeg dovodi u vezu s kaznenim djelom prijetnje novinarki Nataši Božić Šarić, a koju je dobila putem društvenih mreža nakon televizijske emisije.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Puljaninu srednje životne dobi. Istarska policija je, kako je navela glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović, postupila temeljem zahtjeva nadležne policijske postaje gdje je oštećena podnijela kaznenu prijavu.

Kazna za prijetnju i napad na novinara je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Podsjetimo, Božić Šarić prijetnje smrću upućene su da društvenim mrežama nakon nedjeljne emisije “Točka na tjedan”, zbog razgovora koje je vodila s kolegicama Mladenkom Šarić i Ivankom Tomom. Prijetnje je prijavila policiji.

Prijetnje upućene urednici N1 osudio je i HND. Više čitajte OVDJE.