FOTO Obilan snijeg stvara probleme u prometu, najgore na A6

Vijesti 02. velj 201813:07 > 13:10
HAK

Kako nam javljaju čitatelji, zbog obilnog snijega koji pada u Gorskom Kotaru promet autocestom otežan je. Snijeg pada i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

HAC poziva na oprez

Obzirom na vremenske prilike te najavu snijega i niskih temperatura moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima te apeliramo na vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, priopćili su danas iz HAC-a.

“Ekipe zimske službe Hrvatskih autocesta d.o.o. spremne su za zimske uvjete na autocestama, a korisnike molimo da ne kreću na put bez zimske opreme. Obilniji snijeg već pada u gorskim dionicama, te su već na snazi zimski uvjeti. Preporuka vozačima u zimskim uvjetima je ne pretjecati ralice na autocestama, a ukoliko dođe do usporavanja prometa na autocesti, to je iz razloga jer je ralica u fazi uklanjanja snijega s kolnika te zbog brzine ralice dolazi do usporavanja. Dok traju snježne padaline brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti i svakako prije kretanja na put, molimo korisnike da provjere stanje na cestama”.

HAK upozorava vozače da budu oprezni.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo (10,30h), staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3), te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru. Isključivanje kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama je na čvoru Kikovica za smjer Zagreb, i odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka.

Kako javlja IstraMet, na autocesti A6 prema Zagrebu zbog snijega se vozi otežano, jednim trakom.

Ilustracija
HAK
HAK