Dalić: Frapantna je sličnost SDP-ovih i Todorićevih optužbi

Vijesti 07. ožu 201811:18 > 11:24
Ilustracija

Dok oporba taktizira oko opoziva ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, ona je za N1 komentirala ima li podršku svih u vladajućoj većini.

“Najbolje bi bilo da to pitate svakoga od njih”, odvratila je uz osmijeh potpredsjednica Vlade Dalić uoči Užeg kabineta našem reporteru Elviru Mešanoviću koji je pitao ima li podršku svih u vladajućoj većini.

Dalić je danas ranije na pitanje kako gleda na inicijativu oporbe za prikupljanje potpisa za njezin opoziv, budući da i ankete pokazuju da su građani za njezin opoziv, rekla da je pravo oporbe da preispituje rad vladajućih, kao i bilo koje osobe koja pripada bilo kojem dijelu vladajućeg spektra.

“Međutim, obzirom na one argumente i način na koji SDP to radi, držim vrlo znakovitima, s jedne strane sve ono što govori SDP ima jednu frapantnu sličnost s ogromnom količinom laži koju je kroz svoj tzv. blog u hrvatsku javnost pustio Ivica Todorić, s druge strane mislim da SDP sve ovo zajedno koristi kako bi jednostavno skrenuo pozornost sa velikih problema koje imaju u svojoj stranci. Uvjerena sam da će građani prepoznati pogrešnost izbora i pogrešnost odluka i pogrešnost argumenata SDP-a, a isto sam tako uvjerena da građani vrlo jasno prepoznaju i vide rezultate koje je za hrvatsko gospodarstvo stvorila Vlada svojom odlučnom reakcijom i omogućila kroz provedbu zakona o postupku izvanredne uprave”, kazala je.

Oporba bi danas trebala predati potpise za opoziv

Podsjetimo, u skladu s prošlotjednim najavama Mostova Nikole Grmoje, oporba bi danas trebala predati potpise za opoziv Dalić, no čini se da to ipak neće danas i provesti u djelo. Naime, potrebne potpise imaju, tvrde u oporbi, doznaje N1 u SDP-u, ali će, kažu, taktički procijeniti kad će predati zahtjev.

Kako će primjerice, glasati SDSS-ovi zastupnici, nepoznato je. Naime, Milorad Pupovac ne želi otkriti hoće li podržati Dalić, a neki u oporbi smatraju da Dalić ne podržavaju svi niti u njezinoj stranci.

Dolazeći na Uži kabinet njezin kolega ministar financija Zdravko Marić ustvrdio je da “Dalić ima potporu cijele većine”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.